Το θέμα της ενέργειας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Μιλάει στο Κόκκινο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα

Με τον Κώστα Σαββόπουλο

05 Νοεμβρίου 2014 21:45:37

Το ενδεχόμενο κατακόρυφης ανόδου των τιμών και η ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας καθιστούν τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ε.Ε. επισφαλή, με αποτέλεσμα να απειλείται περεταίρω η ήδη ευάλωτη οικονομία της Ε.Ε.

Η Ευρωπαική Ελίτ φιλοδοξεί να υλοποιήσει την στόχευση της ενεργειακής ανεξαρτησίας μέσω της προώθησης της ενεργειακής ένωσης. Και όπως τονίζουν με έμφαση υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι η ενιαία ενεργειακή πολιτική θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την περίφημη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Απαντά όμως ένα τέτοιο σχέδιο στους πολίτες της Ε.Ε. που είναι αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη ενεργειακά αγαθά, όπως το ρεύμα και η θέρμανση; Υπάρχει πρόνοια για να ανακοπεί το διογκούμενο φαινόμενο της ενεργειακής φτωχοποίησης;

Τις συγκεκριμένες ανησυχίες εμπεριέχει ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακούστε: