Τέλος στην ταλαιπωρία, αποκολλήθηκε το «Βιτσέντζος Κορνάρος» και δένει στην Κάσο

Αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, από την αμμώδη περιοχή στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, το «Βιτσέντζος Κορνάρος» με τον καπετάνιο να βάζει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης 227 επιβάτες. 

27 Μαρτίου 2015 20:15:00

Να σημειωθεί πως αποκολλήθηκε με τη βοήθεια επιβατικού-τουριστικού σκάφους. Στην Κάσο αποβιβάστηκαν οι επιβάτες που είχαν ως τελικό προορισμό το συγκεκριμένο νησί, ενώ όσον αφορά τη συνέχεια το πλοίο θα ελεγχθεί για να διαπιστωθεί εάν είναι ασφαλές να συνεχίσει και στους επόμενους προορισμούς του. 

Το ρυμουλκό, που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», αναγκάστηκε λόγω των ισχυρών ανέμων να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια και σήμερα θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών. Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

Σύμφωνα πάντως με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νότιοι άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν πλέον τα 5 μποφόρ. 

 Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Μήλος - Σαντορίνη - Ανάφη - Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδος και επιστροφή.