Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Ο Διονύσης Τσακνής είναι ο Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με τον Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου.

12 Μαΐου 2015 22:42:24

Ο Μιχάλης Γρηγορίου (συνθέτης), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (καλλιτεχνική διευθύντρια θεάτρου Βυρσοδεψίο) και ο Νίκος Τρανός (αντιπρύτανης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) ορίστηκαν ως μέλη του ΔΣ, του οποίου η πλήρης σύνθεση θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους/τις εργαζόμενους/ες της ΕΡΤ.
 
Η ανάληψη καθηκόντων του νέου ΔΣ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. 
 
Σύμφωνα με τη γ.γ. Ενημέρωσης συνολικά κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμα:

Ενστάσεις για τη σύνθεση του νέου  ΔΣ της ΕΡΤ είχαν καταθέσει μία μέρα πριν την ανακοίνωσή του, με κοινή επιστολή τους, η Αγλαΐα Κυρίτση, η Αννέτα Καββαδία και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εργαζόμενοι/ες στην ΕΡΤ.

 «Δεν είναι αριστερό το μοντέλο της νέας ΕΡΤ», δήλωσε ο Γιώργος Πλειός, πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, μιλώντας στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.