Ακυρώνεται το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Ακυρώνεται λόγω πολιτικών εξελίξεων το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 Ιουλίου 2015, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

27 Ιουνίου 2015 20:40:57

Με κεντρικό του σύνθημα «Αλληλεγγύη στον “ξένο” δίπλα μας – Λευτεριά στον “ξένο” μέσα μας» το φετινό 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στόχο έχει να γκρεμίσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον “ξένο” διπλανό μας και τον “ξένο” εαυτό μας.

Να αναδείξει τη χαρά της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες που φτάνουν εδώ κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.

Να μας απελευθερώσει από το φόβο και την άγνοια και να μας συμφιλιώσει με τη διαφορετικότητα, απαραίτητη συνθήκη για ένα κόσμο ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς αποκλεισμούς.

antirafest
Απέναντι στις Λαμπεντούζες και το τείχος του Έβρου, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τη Frontex, χτίζεται η Πολιτεία του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Συζητάει τις βάρβαρες πλευρές του σήμερα και οραματίζεται ένα πιο ανθρώπινο αύριο με ιδέες και ομιλητές/τριες από όλο τον κόσμο για:

– την αποστρατιωτικοποίηση των συνόρων και το κλείσιμο των κέντρων κράτησης
– το άσυλο, την ιθαγένεια και τη νομιμοποίηση των μεταναστών
– τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την ισλαμοφοβία
– τους αγώνες κατά του χρέους και της λιτότητας
– τον κοινωνικό αποκλεισμό από το σύστημα υγείας και τα κοινωνικά ιατρεία
– την εργατική αυτοδιαχείριση και τα συνεργατικά εγχειρήματα
– τη σωφρονιστική βαρβαρότητα και τους πολιτικούς κρατούμενους.
– τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας, το bullying, τα δικαιώματα των παιδιών.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι, όμως, πάνω απ’ όλα μια τριήμερη γιορτή. Με χιλιάδες κόσμο, ντόπιους και μετανάστες, με προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, πολυεθνικές κουζίνες και δρώμενα για τα παιδιά. Με πολύχρωμες μουσικές και συναυλίες για όλα τα γούστα, στην κεντρική και τη μεταναστευτική σκηνή, τραγουδάμε, χορεύουμε και απελευθερώνουμε τον «ξένο» μέσα μας!

Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Προσφυγικών Οργανώσεων
Γενική είσοδος: 5€ | Εισιτήριο 3ημέρου: 10€ | Ελεύθερη είσοδος σε μετανάστες/τριες και ανέργους/ες.