Ν. Μαριάς: Έσπασαν τη συμφωνία- χρειάζεται πολιτική λύση

«Έσπασαν τη συμφωνία μεταξύ ελληνικής πλευράς και δανειστών που δέσμευε και τις δυο πλευρές σε πολιτικό επίπεδο να μιλάνε με ομολόγους τους κι όχι με τεχνικά κλιμάκια», όπως συνέβη την Κυριακή στις Βρυξέλλες τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο έλληνας ευρωβουλευτής Νότης Μάριας.

16 Ιουνίου 2015 12:14:04

Κατά την ενημέρωση της επιτροπής Οικονομικών από τον επικεφαλής της ΕΚΤ στην ευρωβουλή ο κ. Μαριάς κάλεσε τον Μάριο Ντράγκι να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ελλάδα, προτείνοντας του δανειοδότηση της Ελλάδας μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ, κάτι που είχε πράξει ο ίδιος ο κ. Ντράγκι όταν ήταν διοικητής της τράπεζας της Ιταλίας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο έλληνας ευρωβουλευτής.
 
Μεταξύ άλλων, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάει να μιλήσει στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις 25 και 26 Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσει ίδιος ο πρωθυπουργός μπροστά στους ευρωβουλευτές την καταστροφική πολιτική των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.
 
Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία ο κόσμος να αντιδράσει δείχνοντας πως η ελληνική πλευρά δεν θα υποχωρήσει και να αναπτύξουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όχι μόνο στην Ελλάδα. 
 
Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν μακρόχρονο δικαστικό αγώνα σε περίπτωση μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, καθώς οι δανειστές θα ενεργοποιήσουν ρήτρες από την πρώτη δανειακή σύμβαση για να εκβιάσουν την Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.
 
Το «μεγάλο όχι», όπως υπογράμμισε, σημαίνει πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει οργανωθεί νομικά πολιτικά και δικαστικά.
 

Ακούστε: