Η Ευρώπη στο Κόκκινο

Tο πρόβλημα της ανεργίας των νέων συνδέεται με την ενίσχυση των δεξιοτήτων ή με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κράτη μέλη της Ε.Ε. λόγω της επιβολής λιτότητας; είναι το ερώτημα που θέτει η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρ. Κοινοβουλίου Κωνσταντίνα Κούνεβα.

18 Ιανουαρίου 2016 18:52:54

Η νέα γενιά έχει πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας που υιοθετεί το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, σύμφωνα με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών. 5 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την χώρα μας να κατέχει και αυτή την θλιβερή πρωτιά.

Σήμερα, στην στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου εισέρχεται προς συζήτηση εκθεση για την ενίσχυση των δεξιοτήτων στο όνομα της καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Αν και το πλαίσιο της έκθεσης είναι σε γενικές γραμμές θετικό, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων συνδέεται με την ενίσχυση των δεξιοτήτων ή με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κράτη μέλη της Ε.Ε. λόγω της επιβολής λιτότητας; είναι το ερώτημα που θέτει η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρ. Κοινοβουλίου Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ακούστε: