«Η Ευρώπη στο Κόκκινο»

Τα χαρτιά της καλείται να ανοίξει  η Κομισιόν αναφορικά με τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της που εμπεριέχουν τον στόχο της  ανάκτησης της ευρωπαικής κοινωνικής πολιτικής.H ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλώντας στο Κόκκινο εκφράζει την ανάγκη της διαμόρφωσης ενός Συμφώνου Σταθερότητας που είναι ταυτόχρονα σύμφωνο Ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας..

08 Μαρτίου 2016 17:59:33

Τα χαρτιά της καλείται να ανοίξει  η Κομισιόν αναφορικά με τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της που εμπεριέχουν τον στόχο της  ανάκτησης της ευρωπαικής κοινωνικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Τόμας Χέντελ θα υποβάλλει προφορική ερώτηση προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «αναφορικά  με το κοινωνικό τριπλό Α" που ευαγγελίζεται η Κομισιόν, στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας και της επιστροφής στην Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ από τον Οκτώβριο του 2014 είχε αναφερθεί σχετικά, τονίζοντας με έμφαση πώς “η ΕΕ πρέπει να μπορέσει να ανακτήσει ένα τριπλό Α στο κοινωνικό επίπεδο”, το οποίο θεωρεί, όπως είπε “πιο σημαντικό από το τριπλό Α στα οικονομικά και πιστωτικά”. 

Έκτοτε όμως δεν έγινε κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλώντας στο Κόκκινο εκφράζει την ανάγκη της διαμόρφωσης ενός Συμφώνου Σταθερότητας που είναι ταυτόχρονα σύμφωνο Ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας..

Ακούστε: