Γ. Κρεστενίτης: «Προτεραιότητα να σταματήσουν αμέσως οι διακοπές νερού σε οικογένειες»

«Υπάρχει διαφορά από το να βρίσκεται κάποιος σε ανέχεια ή να έχει να επιλέξει να μην πληρώνει τους λογαριασμούς του νερού. Άλλο να μην πληρώνει κάποιος κι άλλο να μην έχει να πληρώσει. Είναι προτεραιότητα να σταματήσουν οι διακοπές νερού σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν».

12 Μαΐου 2016 12:44:14

Είναι η πρώτη δήλωση που κάνει ο  νέος πρόεδρος και διευθύνων συμβούλου της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 και τον Απόστολο Λυκεσά και τονίζοντας ότι «είναι εγκληματικό να μην έχουν νερό οι πολίτες».

Ενεργό και δραστήριο μέλος του κινήματος «Σώστε το Νερό» που οργάνωσε το σχετικό δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης σημειώνει στις πρώτες δηλώσεις του ότι «η συμμετοχή μου στο κίνημα μου προσθέτει μεγαλύτερο βάρος στη διαχείριση και μου χρεώνει από την αρχή την ανάγκη για μεγαλύτερη φροντίδα και ευαισθησία» ενώ διαπιστώνει πως «φαίνεται ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης εγκαταλείφθηκε» ενώ όταν ερωτάται αν θα έμενε πρόεδρος αν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο απαντά μονολεκτικά «όχι».

Σε ότι αφορά την πολιτική που θα ασκήσει σημειώνει ότι κατεύθυνση του είναι «η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία και διαχείριση» ενώ στις προτεραιότητες του βάζει «το κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης που πρέπει να το ξαναδούμε προς όφελος των φτωχών». Σε ότι αφορά τέλος τους μεγαλοοφειλέτες τονίζει «οι μεγαλοοφειλέτες θα υποχρεωθούν με την χρήση ένδικων μέσων να πληρώσουν».

Ακούστε: