Ξεκίνησε «δουλειά» το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Κ. Μακεδονίας της ΕΡΤ

Η ιδρυτική ολομέλεια του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και της Διοίκησης της ΕΡΤ3. 

18 Μαΐου 2016 17:30:18

Τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου μεταφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τις απόψεις τους σχετικά με το πρόγραμμα, κάνουν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ελέγχουν την τήρηση των προβλεπόμενων προγραμματικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ Α.Ε. Στα συμβούλια συμμετέχουν εθελοντικά ακροατές, τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου, αλλά και θεσμοί και κοινωνικές συλλογικότητες που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό κοινό της ΕΡΤ Α.Ε. 
 
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των Σ.Κ.Ε όλης της χώρας, αναφέρθηκε στον συμβουλευτικό, αλλά ουσιαστικό όπως τον χαρακτήρισε,  ρόλο του Συμβουλίου και μετέφερε την εμπειρία του από τη λειτουργία του αντίστοιχου οργάνου Αττικής και τη συγκρότηση θεματικών επιτροπών. Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ΕΡΤ3, η οποία, όπως επισήμανε, απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της περιφέρειας.  

Ο κ. Τσακνής απάντησε σε ερωτήσεις, μία εκ των οποίων αφορούσε τον τρόπο αξιοποίησης των προτάσεων του Σ.Κ.Ε. Εξήγησε ότι αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι οι δυνατότητες, το οικονομικό και η σύμπνοια με τη γενική στρατηγική που χαράσσει η ΕΡΤ. 

Η πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΡΤ3, Θεοφανώ Παπαζήση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του Σ.Κ.Ε Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ενημέρωσε για τη διαδικασία σύστασης του οργάνου και επισήμανε τη σπουδαιότητα των Συμβουλίων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ΕΡΤ3, αναφορικά με την περιφέρεια, αλλά και στον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.


«Ελπίζουμε με τη δική σας στήριξη και τις δικές σας ιδέες το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 να είναι πλουσιότερο» τόνισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ
 
Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Δ.Ε. της ΕΡΤ3, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος κάλεσε τα μέλη του Σ.Κ.Ε να ελέγχουν το πρόγραμμα και να καταθέτουν προτάσεις.
 
Στη φύση των ΣΚΕ αναφέρθηκε η συντονίστρια της ολομέλειας, Μαρία Σιώτη, υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΡΤ3, η οποία τόνισε: «Στόχος είναι η καινοτόμος πρωτοβουλία να μας κάνει καλύτερους». 
 
Στη διάρκεια της ολομέλειας ορίστηκε προσωρινό πενταμελές προεδρείο, που θα αναλάβει την εκλογή του συντονιστικού προεδρείου.