Εκδήλωση για την παιδεία με τον Ν. Φίλη στην Καλλιθέα – Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας για την Παιδεία μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αλλά και ο διευθυντής σπουδών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Κουφόπουλος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας.

30 Μαΐου 2016 20:48:38

Ανταπόκριση: Χρύσα Βαϊνανίδη, Συντάκτης: stokokkino.gr
 
Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης:

-Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου

-Επανέλαβε ότι από την πρώτη μέρα των μαθημάτων του Σεπτέμβρη της επόμενης σχολικής χρονιάς τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στη θέση τους, σημειώνοντας ότι «μετά από 20 χρόνια τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς ελλείψεις»

-Δήλωσε πως από τη σχολική χρονιά 2017-2018 θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα μαζικών και μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση. «Θα ληφθούν υπόψιν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αναπληρωτών που στήριξαν τόσα χρόνια την εκπαίδευση» σημείωσε.

-Πάνω από 30.000 παιδιά θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα τη νέα σχολική χρονιά

-Θα γίνει αναμόρφωση του γυμνάσιου με έμφαση στη γλωσσική διδασκαλία και τα μαθηματικά. Από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί η περιγραφική διδασκαλία και βαθμολόγηση, ενώ από τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί διάταξη προκειμένου από την νέα σχολική χρονιά να μπορεί να δίνεται κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από τα δημόσια σχολεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε την ώρα της εκδήλωσης έξω από τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας, από τους συλλόγους Αριστοτέλης, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης και το συντονιστικό αναπληρωτών - αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Διαμαρτύρονται, μεταξυ άλλων, για τις ρυθμίσεις που αφορούν τμήματα ένταξης και ολοήμερο που θα οδηγήσουν την επόμενη σχολική χρονια σε 7.000 λιγότερους αναπληρωτές στην Α’ βαθμια εκπαίδευση.