Γ. Κατρούγκαλος: Οι ολετήρες της χώρας κατηγορούν εμάς για την καταστροφή

Με χαρακτηριστικό τρόπο ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την επίθεση που γίνεται από τη Διαπλοκή στην κυβέρνηση: “Τα 50 χρώματα του γκρι που έφταναν στο απόλυτο μαύρο, γνωρίζουν και νέες δόξες, όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει τη διαπλοκή”. Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται με τα συμφέροντα και ότι “καλλιεργείται ένα νέφος ψεύδους στην πολιτική ατμόσφαιρα”.

27 09 2016 15:53:25

“Οι ολετήρες της χώρας κατηγορούν εμάς για την καταστροφή, οι ψεύτες μας κατηγορούν για ψέματα” τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας για τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της 8ης Μαίου, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό όταν, όπως είπε “η κυβέρνηση είχε φροντίσει τα μικρά μαγαζιά σε πόλεις κάτω των 2000 χιλιάδων κατοίκων, να έχουν ειδική μεταχείριση, αλλά, την ίδια στιγμή, συγκεκριμένοι βουλευτές (κατονόμασε τους κ.κ. Μανιάτη, Χριστοφιλοπούλου, Γεωργιάδη, Κωνσταντινόπουλο, Στύλιο και Βρούτση) έλεγαν ψευδώς ότι αυτό έχει καταργηθεί και φώναζαν ότι η κυβέρνηση καταστρέφει το μικρό μπακάλικο, διαλύει τον Κοινωνικό Ιστό κλπ”.
 
Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι με όλα αυτά οι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τραβούσαν την προσοχή του σκληρού παίκτη (του ΔΝΤ) κάτι που το χαρακτήρισε επιεικώς “επιπολαιότητα”. Την αμέσως επόμενη στιγμή, ωστόσο, οι ίδιοι  βουλευτές ζητούσαν απο την κυβέρνηση να τα πάρει  όλα πίσω και να μην έχουν ειδική προστασία. 
 
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι το μόνο το οποίο στην πραγματικότητα αλλάζει είναι αυτό που προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων που νοικιάζουν έως 10 δωμάτια και δεν είναι αγρότες, οι οποίοι εντάσσονται σε ενιαίο καθεστώς εισφορών. Σε σχέση, δε, με την ειδική μεταχείριση των νέων επαγγελματιών, η προθεσμία αντί για το 2019 ήρθε στο 2017, με σκοπό να να εξαιρεθούν οι νεοφιλελεύθερες πιέσεις, καθώς ο “ακραίος παίκτης” ήθελε ρυθμίσεις Πινοσέτ.
 
Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για σύγκρουση των δυνάμεων του φιλελευθερισμού και της κοινωνικής Ευρώπης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι με τον κόσμο της Εργασίας και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να διαμορφώσει το μέτωπο με τη Σοσιαλδημοκρατία, που θα ανατρέψει την πρόσδεσή της με το άρμα του Νεοφιλελευθερισμού
 
Το ΚΚΕ λέει ψέματα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ο κ. Κατρούγκαλος προχώρησε σε μια δήλωση από το βήμα της Βουλής σχετικά με τα όσα έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας  με τους εκπροσώπους των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Όπως είπε, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κατσώτη, που ειχε μιλήσει νωρίτερα για “αριστερό ξύλο από τα ματ” ότι ψεύδεται, καθώς “δεν είναι αλήθεια ότι του ζητήθηκε να δει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και όταν το έμαθε ζήτησε να γίνει η συνάντηση αυτή από τη Βουλή και, μάλιστα, ενημέρωση με SMS και τον κ. Κατσώτη, ο οποίος στη συνέχεια, το απέκρυψε.

Προκόπης Αγγελόπουλος