Δ. Παπαδημούλης: «Κασσανδρισμοί» τα περί 4ου μνημονίου - έχουν πάθει βέρτιγκο

«Το χθεσινό Eurogroup είναι θετικό βήμα προς τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση και τώρα πρέπει να μετατραπεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, έτσι ώστε μέσα στο 2016 να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού, δηλαδή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμόζονται αμέσως που θα είναι ένας πρόσθετος μαγνήτης προσέλκυσης επενδύσεων και προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

08 Νοεμβρίου 2016 12:04:27

«Από κει και πέρα θα συνεχίσουν διάφορες πλευρές για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να διατηρούν μια ρητορική ο κ. Σόιμπλε θα λέει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα ληφθούν μετά το 2018 αλλά στο μεταξύ θα έχουν αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σόιμπλε», υπενθύμισε.

Υπενθύμισε ότι χθες η FAZ έγραφε ότι ο κ. Σόιμπλε είναι υπό πίεση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Δεν θα το εμφανίσει

«Μπαίνουμε σε μια τροχιά όπου φαίνεται μια θετική προοπτική εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για ένα γρήγορο κλείσιμό της αξιολόγηση για να κάνουν και εκείνοι τη δική τους{..} δεν ήταν εύκολο διαδεχτήκαμε μια κυβέρνηση που έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. 

Ο κ. Παπαδημούλης απαντώντας στα περί υπογραφής νέου μνημονίου έκανε λόγο για «Κασσανδρισμούς» οι άνθρωποι έχουν πάθει βέρτιγκο, δυστυχώς αυτό οι άνθρωποι κάνουν κακό στη χώρα, το 3ο μνημόνιο θα είναι και το τελευταίο κανείς δεν επιθυμεί εδώ στις Βρυξέλλες άλλο μνημόνιο. Επισήμανε επιπλέον για αυτά που λένε περί αποτυχίας του προϋπολογισμού ότι ο «σκληρός Ντομπρόβσκις» λέει πως οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν.

Ακούστε: