Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στον ΟΛΠ ανακοίνωσε η COSCO

Πέτρος Καραϊσκάκης - Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΛΠ, μέσω εγκυκλίου, στους 120 με 170 εργαζόμενους του ΟΛΠ από τους συνολικά 1.100, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα τα έτη 2016, 2017 και 2018.

24 Φεβρουαρίου 2017 11:21:10

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στους εργαζόμενους  προσφέρεται ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 4.500 € τον χρόνο για 5 χρόνια. Επομένως, εάν ένας εργαζόμενος προσχωρήσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εισπράξει 22.500 ευρώ, συν την αποζημίωση που προβλέπεται από τον νόμο.
 
Τους τελευταίους μήνες, η COSCO βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, όπου εξυγίανση σημαίνει ή μείωση του αριθμού των εργαζομένων ή μετατάξεις. Τις διαπραγματευτικές διαδικασίες με τους εργαζόμενους έχει αναλάβει από μεριάς της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας ο νομικός Σπύρος Σαγιάς.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το γραφείο του κ. Σαγιά είναι αυτό το οποίο συνέταξε την πρώτη σύμβαση παραχώρησης της COSCO με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς το 2008, ενώ συμμετείχε στην ομάδα των νομικών συμβούλων κατά την εισαγωγή του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2003 με σύμβουλο έκδοσης την τότε Bank of America. Ακόμη έδινε νομικές συμβουλές σε αμερικανικές εταιρείες στον Αραβικό Κόλπο, είχε ρόλο στη διαδικασία παραχώρησης του Σταδίου «Καραϊσκάκης», σε έργα που αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου…