Παραμένουν στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης

Παραμένουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που θα αποτελέσουν την διαπραγματευτική ομάδα στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αγορά εργασίας και το φορολογικό.

20 Μαρτίου 2017 20:08:55

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος μετά την εισήγηση των θεσμών, της κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ αποφασίστηκε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

«Η ιδέα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις τα τεχνικά ζητήματα. Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως επεσήμανε, είχαμε μια προσυνάντηση πριν το Eurogroup και διαπιστώθηκε η πρόοδος που έγινε και ότι έκλεισαν τα πιο πολλά ζητήματα. Με εισήγηση όλων αποφασίστηκε να εναντικοποιηθεί η διαδικασία.

«Θα μείνουμε εδώ με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Γ. Χουλιαράκη για ασφαλιστικό και εργασιακά». 

Κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στόχος είναι να γίνει ουσιαστική πρόοδος να λυθούν ή δυνατόν όλα τα θέματα στις Βρυξέλλες και μετά να υπάρξει ένα πακέτο μέτρων που συμφωνούμε όλοι πριν την 7η Απριλίου. Μετά η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί περισσότερο και να πάμε στο ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου για να μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για όλο το πακέτο.