Ανεπιθύμητη παντού, ευπρόσδεκτη από τον Άνθιμο η Χρυσή Αυγή

Σταυρούλα Πουλημένη - Οργή προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με την συνάντηση το πρωί της Κυριακής του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του και βουλευτή Ελένη Ζαρούλια.

27 Μαρτίου 2017 11:46:36

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, «Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον πόλεμο που δέχεται από το ανθελληνικό κράτος της αριστεράς».
 
Μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τον επαγγελματισμό και την ιστορία του Άνθιμου στα ρατσιστικά μηνύματα στο μίσος του ενάντια σε όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου, αλλά η συνάντηση του με μια νεοναζιστική οργάνωση η δίκη της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη συνιστά νομιμοποίηση εκ μέρους του των εγκληματικών της πρακτικών. 
 
Όσον αφορά στην ιστορία ρατσιστικού λόγου στην οποία έχει πρωτοστατήσει ο μητροπολίτης να θυμίσουμε την προεξαγγελία ουσιαστικά της δημιουργίας ακροδεξιού-αντιπροσφυγικού μετώπου στην κατά τα άλλα προσφυγομάνα Θεσσαλονίκης στις 14 Φεβρουαρίου του 2016 με την συγκέντρωση στο Βελλίδειο όπου  βασικός εχθρός  ήταν “η ισλαμοποίηση” και τα κύματα των μεταναστών που «απειλούν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια απέραντη κόλαση ισλαμικής τρομοκρατίας».
 
Να θυμίσουμε ακόμη τις προκλητικές δηλώσεις στις οποίες  προέβη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από άμβωνος ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης αλλά και σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση όπου έκανε λόγο για "περίεργο νομοθέτημα" και τροπολογία "έξω από την φύση και την ανθρώπινη σχέση".
 
Πάγια τακτική του αποτελούν επίσης τα ομοφοβικά παραληρήματα σε κάθε gay pride όπου ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει  «θανάσιμο αμάρτημα» την ομοφυλοφιλία, διαμηνύοντας ότι στην περίπτωση που περάσει η παρέλαση Υπερηφάνειας έξω από τις εκκλησίες της περιφέρειας του... «θα γίνει χαλασμός».
 
Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση του με τον αρχηγό της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για το ποίμνιο και την ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά και σε όσους εκλεγμένους εν είδει εθιμοτυπικής επίσκεψης σιωπούν μπροστά στην ξεκάθαρη αποδοχή εκ μέρους του, του ναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.