Τρεις οι βελτιωμένες προσφορές για τον ΟΛΘ

Τρεις βελτιωμένες προσφορές κατατέθηκαν εν τέλει την Παρασκευή για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Την Δευτέρα 24 Απριλίου η αποσφράγιση των φακέλων.

21 Απριλίου 2017 13:48:04

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές υπέβαλαν οι: International Container Terminal Services Inc, The Peninsular and Oriental Steam και Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών στην επόμενη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ είχε απευθύνει πρόσκληση προς τους 3 υποψήφιους που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές στις 24 Μαρτίου, να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές. Μετά την αποσφράγιση των βελτιωμένων προσφορών που κατέθεσαν οι 3 υποψήφιοι, θα υπάρξει η αξιολόγησή τους ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και τρίτος γύρος προσφορών εάν οι προσφορές των υποψηφίων κινούνται σε κοντινά επίπεδα.

Η διαδικασία των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Μαΐου οπότε θα ανακοινωθεί ο προτιμητέος πλειοδότης. Εν συνεχεία, θα καταρτισθούν οι συμβάσεις και θα αποσταλούν προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα ακολουθήσει η γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τέλος η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έγκριση από τη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να γίνει η καταβολή του τιμήματος και να μεταβιβαστεί το μετοχικό πακέτο.