Ν. Ηλιόπουλος για το πρόστιμο «μαμούθ»: Στόχος μας η πάταξη της μαύρης εργασίας και η προστασία των εργαζομένων

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το πρόστιμο (1,6 εκατομμυρίων ευρώ) που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για την κατ` επανάληψη εργοδοτική αυθαιρεσία, υπογράμμισε στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά μεταξύ άλλων ότι «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το μέγεθος του προστίμου, αλλά και η κατάρριψη της αντίληψης ότι παραβάτες είναι συνήθως οι μικροεπιχειρηματίες, και ότι τα "μεγάλα μαγαζιά" δεν τα ακουμπάει ο νόμος».

02 Μαΐου 2017 10:56:59

Παράλληλα ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έναν καινοτόμο πρόγραμμα της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου δεν περιορίζεται μονάχα στους ελέγχους της αδήλωτης εργασίας, αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και των δεδουλευμένων. «Δεν κυνηγάμε τους εργοδότες για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά προστατεύουμε τους εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.
 
Ενώ σημείωσε πως στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν παραβιάσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
 
 

Ακούστε: