Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης - Ειρήνης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Στις  16, 17  και 18  Ιουνίου, ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών) το τριήμερο Φεστιβάλ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στην Λίμνη του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας.

13 Ιουνίου 2017 18:00:47

Οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Σε μία εποχή που μαστίζεται από το δράμα του πολέμου, του προσφυγικού ξεριζωμού και της μισαλλοδοξίας, αυτό το τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σύγχρονους και παλιότερους, «ξένους», αλλά και Έλληνες που δημιούργησαν στη χώρα μας μία νέα πατρίδα.

 Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες, θα διεξαχθούν συζητήσεις με τη συμμετοχή καταξιωμένων πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων. Θα προβληθούν φωτογραφίες και ταινίες μικρού μήκους καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Θα δοθούν συναυλίες από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και  θα παρουσιαστεί το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», αναδεικνύοντας ότι η μουσική ενώνει τους λαούς ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας».