«Πυροβολώντας τον Γκοντάρ»: Μουσική και σινεμά στη νέα χιλιετία

Ο Στέφανος Γκιζλής στην εκπομπή «Πυροβολώντας τον Γκοντάρ» Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 επιλέγει δέκα αγαπημένα τραγούδια από ισάριθμες αγαπημένες του ταινίες.

17 Ιουνίου 2017 15:19:12

Τα φώτα της νύχτας της Παρασκευής σε μια μικρή αμερικάνικη πόλη, η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και ο Hedwig, ο Giammati, το φορτηγάκι που τρέχει σε μια λεωφόρο και σε ένα τούνελ με τη Sam να ακούει για πρώτη φορά το Heroes του David Bowie. Αυτά για αρχή.

Μετά, εκείνη η ιστορία που εκτυλίχθηκε σε εκείνη τη βελγική πόλη με το παρελθόν να στοιχειώνει το μέλλον των χαρακτήρων. Η θολούρα της πρέζας του ισχνού ειδώλου της Grunge σκηνής, οι διδαχές του Thoreau και η ανακάλυψη των ορίων του εαυτού μας, ο Ορφέας και η Ευρυδίκη κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο κάπου στις Η.Π.Α. και για τέλος ο Donnie και το musical του Trier και της Bjork. Χωρίς σκοπό… απλά γιατί έτσι….

Soundtrack εκπομπής: The Tunnels, Explosions in the Sky, Stephen Trask, The National, David Bowie, Townes Van Zandt, Bliss, Michael Pitt, Eddie Vedder, U2, Gary Jules, Bjork ft. Thom Yorke

«Though nothing, will keep us together We could steal time Just for one day...» David Bowie “Heroes”

"ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΑΡ": Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 κάθε Τετάρτη 7-8 μ.μ. και σε επνάληψη κάθε Κυριακή την ίδια ώρα. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ