1550: Η εκρηκτική ροκ μπάντα που ξεσηκώνει το κοινό της Πάτρας

Ο leader και κιθαρίστας της μπάντας, Ρουσσέτος Δημητρόγλου και ο frontman Μηνάς Τσίγκος μίλησαν «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7»,   για τις φετινές καλοκαιρινές τους εμφανίσεις στο θερινό Χάραμα της Πάτρας.  

17 Ιουνίου 2017 17:22:04

Οι 1550 μετρούν 18 χρόνια πορείας σε μουσικές σκηνές της Ελλάδας και είναι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό.  Αυτή η rock μπάντα, σχηματίστηκε στις αρχές του 1998 από τον Ρουσσέτο Δημητρόγλου, τον Γιάννη Κουμέττη και τον Τάσο Σταύρακα.

«Μια παρέα πιτσιρικάδων ξεκινήσαμε σε ένα μαγαζί στο Κουκάκι, τότε δεν ήταν και πολύ της μόδας οι μουσικές σκηνές, υπήρξε μια έξαρση του ελληνικού εντέχνου ξεκινήσαμε να παίζουμε με μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζουμε από το 1998 με τα πάνω μας με τα κάτω μας, έχουμε κυκλοφορήσει 5 δίσκους, αυτός είναι ο πρώτος με τον Μηνά (Τσίγκος). Είναι διπλός ο δίσκος με 11 ακυκλοφόρητα τραγούδια και ένα live με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που είχαμε ανοίξει την συναυλία του στο Κατράκιο » δήλωσε ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου. 
 
Το φετινό καλοκαίρι τους βρίσκει στην «αυλή των θαυμάτων» στο θερινό ΧΑΡΑΜΑ της Πάτρας, όπου ήδη από τις πρώτες τους εμφανίσεις το κοινό της Πάτρας, κι όχι μόνο, τους αγκάλιασε.

«Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Με την αντιμετώπιση του κόσμου, που είχαμε απέναντί μας, από το πρώτο τραγούδι κιόλας, είδαμε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως φοβόμασταν. Γενικά όταν φεύγεις εκτός Αθηνών ο κόσμος δεν σε δέχεται αμέσως. Να σε διαβάσει, να σε δει, εάν του κάνεις ή όχι. Στην περίπτωση του Χαράματος δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ήταν σαν να είχαμε παίξει πολλές φορές ακόμα» τόνισε ο Μηνάς Τσίγκος.
 
Οι 1550 ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια, αγαπημένες διασκευές, που έχουν κάνει οι ίδιοι, αλλά και διαχρονικά ελληνικά και ξένα τραγούδια με το δικός τους ύφος και στυλ. «Βασικά και ο χώρος, που είναι έτσι έχει μια ενέργεια, είναι φανταστικός, και είναι το πρώτο πράγμα, που είπαμε όταν ερχόμασταν για πρόβες. Το είχαμε ακουστά, αλλά δεν μπορούσες να φανταστείς ότι είναι το πιο όμορφο μαγαζί, εάν δεν μπεις, ούτε από τις φωτογραφίες το καταλαβαίνεις αυτό το πράγμα...Ο κόσμος της Πάτρας δεν περιμένει να σε περάσει από ιερά εξέταση, αυτό συμβαίνει συνήθως εάν δεν είσαι δικός τους. Στο Χάραμα γίνεσαι παρέα με τη μια και είναι ωραία τα πράγματα» ανέφερε ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου.
 
Ακούστε όλη την συνέντευξη, που παραχώρησαν «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», τα δυο από τα μέλη του συγκροτήματος 1550, στο ηχητικό απόσπασμα, που ακολουθεί.
 

Ακούστε: