Χ. Βερναρδάκης: Λυσσαλέα η αντίδραση της ΝΔ όταν αποκαλύπτονται συστήματα πολιτικής & οικονομικής διαπλοκής

Για το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το ενδεχόμενο δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

14 Ιουλίου 2017 17:09:50

Για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας στις αγορές εξήγησε ότι δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η καινούρια συγκυρία που υπάρχει μπορεί να λειτουργήσει θετικά, επισήμανε ο κ. Βερναρδάκης, ο οποίος σημείωσε ότι «Δεν θα διακινδυνευθεί κάτι που δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας. Θα γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία».
 
Για την κοινωνία πρέπει να συζητάμε συνέχεια, τα υπόλοιπα είναι παρεκβάσεις υποβοηθητικές είπε ο υπουργός Επικρατείας και εξήγησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης αναφέρεται στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα με την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Γι’ αυτό το σχέδιο εργάζεται συστηματικά η κυβέρνηση, επισήμανε.
Για το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης ο υπουργός εξήγησε πως για πρώτη φορά από το 1980 θα έχουμε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας. Όλη η προετοιμασία της κυβέρνησης γίνεται για την επόμενη ημέρα, για μετά τα μνημόνια και την κρίση. 
 
Για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και μερίδας των ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε πως όπου αγγίζονται δομές συμφερόντων με εξάρτηση από εξωθεσμικά και οικονομικά συμφέροντα η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι λυσσαλέα είτε μιλάμε για το χώρο της δημόσιας Υγείας είτε για τη δημόσια Παιδεία είτε για το χώρο της Δικαιοσύνης».
 
Όπου αγγίζονται συστήματα που λειτουργούσαν ως «μακριά χέρια» του πολιτικού συστήματος και της οικονομικής διαπλοκής η ΝΔ έχει ισχυρότατη αντίδραση αλλά δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση, σημείωσε ο υπουργός.
 
Ο παραλογισμός, ο φανατισμός και η μονομέρεια που εκφράζονται ορισμένα ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν είναι μηχανισμοί ενημέρωσης αλλά μηχανισμοί εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, εξήγησε ο κ. Βερναρδάκης ο οποίος τόνισε «προσωπικά πιστεύω ότι στο τέλος αυτή η στάση τους μας ευνοεί».
 

Ακούστε: