Στ.Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα

Κατερίνα Κανάκη - Δυσάρεστη έκπληξη για την κυβέρνηση αποτέλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της Ηριάννας, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην παρέμβασή του στη Βουλή. «Οι πολίτες απαιτούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά από τη Δικαιοσύνη», όπως δήλωσε.  

17 Ιουλίου 2017 20:41:08

Σύμφωνα με τον υπουργό, η στάση της αιτούσας ήταν απολύτως υποδειγματική σε όλη τη διάρκεια της υποδικίας της. «Η Ηριάννα τήρησε όλα εκείνα τα δικονομικά μέτρα που της είχαν υποβληθεί και αξιοποίησε όλα τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο κώδικας ποινικής δικονομίας», δήλωσε ο υπουργός.
 
Οι πολίτες απαιτούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά από τη Δικαιοσύνη, είπε, διερωτώμενος πώς γίνεται ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών να απολαμβάνουν το ευεργέτημα αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ενώ η Ηριάννα δεν μπόρεσε να πάρει το ίδιο ευεργέτημα. 
 
Την ίδια ώρα, ο υπουργός καταδίκασε τις βιαιοπραγίες και τις λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών, τονίζοντας πως δυσφημούν τον αγώνα της Ηριάννας.  

«Οι βιαιοπραγίες και οι λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες», δήλωσε, και πρόσθεσε πως αυτά τα γεγονότα δυσφημούν τον αγώνα της Ηριάννας.
 
Πάντως, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως και οι δικαστές είναι άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν λάθη, σημειώνοντας πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ηριάννα μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο, αλλά με άλλη σύνθεση.