Π.Σκουρλέτης: Καμία δημοσιονομική επιβάρυνση από το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Κατερίνα Κανάκη - Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών έρχεται να υλοποιήσει πάγια αιτήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, με την πλειοψηφία των διατάξεων να κινείται σε πολύ θετική κατεύθυνση τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης από τη Βουλή. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στείρα αντιπολιτευτική τακτική, σημειώνοντας πως ψευδολογεί για ρουσφέτια και δημοσιονομικό εκτροχιασμό μέσω του νομοσχεδίου.

17 Ιουλίου 2017 21:34:06

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται διάφορα σημαντικά ζητήματα, ρυθμιστικού χαρακτήρα για τη καθημερινότητα των δήμων, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι σε θέση, μέχρι το τέλος του έτους, να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές. 
 
Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στείρα αντιπολιτευτική τακτική σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο δεν είναι ακοστολόγητο, αλλά «έχει περάσει από όλες τις διαδικασίες. Προφανώς υπάρχουν δυνητικές διατάξεις, οι οποίες δεν μπορούν να αποτυπωθούν, όπως για παράδειγμα το βοήθημα που θα δώσουν οι μικροί ορεινοί δήμοι στους γιατρούς», όπως είπε.
 
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», δήλωσε πως το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση καθώς στηρίζεται πάνω σε ισχύοντες προϋπολογισμούς.
 
«Υποτίθεται ότι οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, ρουσφέτια κτλ. Πράγματα αστεία που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα», υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως «τους Μαυρογιαλούρους ο λαός τους έστειλε δύο φορές σπίτι τους. Όταν τα λένε αυτά νιώθω ότι κοιτάνε το καθρέφτη».
 
Τέλος, μίλησε για τη σημαντικότητα ορισμένων διατάξεων όπως τη δημιουργία του Μητρώου Πολιτών. «Προσπαθούμε να λύσουμε τους κόμπους των προηγούμενων κυβερνήσεων», όπως είπε.
 
Το νομοσχέδιο πρόκειται για αντιμεταρρύθμιση που «αναιρεί τις βασικές παραδοχές για την ορθή λειτουργία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
 
«Είναι το νομοσχέδιο του Γκόρτσου και του Μαρυογιαλούρου», δήλωσε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανακοινώνοντας πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο επειδή δεν είναι κοστολογημένο.
 
 Για ψευδεπίγραφο διάλογο που θα ολοκληρωθεί με την αναθεώρηση του Καλλικράτη σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, έκανε λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ.
 
«Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα ένα ακοστολόγητο και γεμάτο ρουσφέτια νομοσχέδιο με αλαζονεία. Σούπα από υλικά που δεν ταιριάζουν και μεταξύ τους», η τοποθέτηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων.