Φ. Γκανούλης: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

Για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης μετά την από-ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, και την σύσταση νέου φορέα δημόσιων συγκοινωνιών, μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» και την εκπομπή «Ορθά κοφτά» ο συντονιστής Κεντρικής Μακεδονίας των «Οικολόγων Πράσινων» Φίλιππος Γκανούλης.

28 Ιουλίου 2017 12:10:52

Ο κ. Γκανούλης τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας για τους «Οικολόγος Πράσινους» είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. «Οι συγκοινωνίες είναι ένα αγαθό το οποίο πρέπει να παραμένει δημόσιο. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για αυτό, αναφορικά με το κόστος και τα δρομολόγια».

Ως προτεραιότητα για την επόμενη μέρα στις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Γκανούλης έθεσε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς λειτουργίας.

Παράλληλα, ο κ. Γκανούλης μίλησε για την πορεία των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, και την ανάγκη ύπαρξης επίγειου μέσου σταθερής τροχιάς – τραμ, μετά και την συνάντηση αντιπροσωπείας των «Οικολόγων Πράσινων» με την διοίκηση της «Αττικό Μετρό Α.Ε».

Ακούστε: