Ισχυρό κόμμα μέσα στην κοινωνία

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη

07 08 2017 15:55:15

Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη ευθύνη  διακυβέρνησης της χώρας μας  προτεραιότητα ήταν και είναι να  απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Για τον σκοπό  αυτό  η Κυβέρνηση και το κόμμα δούλεψαν και δουλεύουν με επιμονή και υπομονή για τον τελικό στόχο.
 
Προτεραιότητα μας πάντα είναι  οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας, που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν  στην καθημερινότητα τους. Πέρασε  πολύς χρόνος  μέχρι να καταλήξουμε στο κλείσιμο της  αξιολόγησης που για πρώτη φορά  μαζί με τα δύσκολα μέτρα έχει και αντίμετρα.
 
Το κόμμα αυτό το διάστημα, παραμέρισε την αυτονομία του και πάλεψε για την στήριξη της Κυβέρνησης - και αυτό έπρεπε να κάνει -, στην συγκεκριμένη συγκυρία. Όλα σήμερα δείχνουν ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας και τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον  της χώρας μας ,πάνω σε πιο στέρεες βάσεις για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτά που πιστεύουμε και περιμένει και η κοινωνία.
 
Τώρα όμως πρέπει να ξανακοιτάξουμε και το κόμμα μας και την εσωκομματική μας λειτουργία. Να εντοπίσουμε παραλείψεις, αστοχίες και λάθη. Να ξεχωρίσουμε την Κυβέρνηση από το κόμμα, στηρίζοντας μεν την Κυβέρνηση αλλά  κρίνοντας τα λάθη και διεκδικώντας την καλυτέρευση της καθημερινότητας.
 
Να λειτουργήσουμε ξανά συλλογικά και όχι αποσπασματικά. Είναι δεδομένο ότι το κόμμα αυτή την στιγμή  είναι πρόσωπα που πιστεύουν αυτό που κάνουν και δίνουν την ψυχή τους. Η Οργανωτική μας λειτουργία χρειάζεται να ενισχυθεί, τα τμήματα και ακολούθως οι θεματικές υπολειτουργούν και συνεχίζουν τα τμήματα, να έχουν την λογική της στενής ομάδας που δυσκολεύεται να ακούσει και να συνθέσει άποψη, ενώ υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας των τμημάτων με την Κυβέρνηση.
 
Από την άλλη ,η διαχείριση και η επίλυση σοβαρών θεμάτων, όπως το προσφυγικό -μεταναστευτικό ,που μας απασχολεί πολύ και  στην Χίο περισσότερο, δεν γίνεται να συνεχίζεται χωρίς ουσιαστική συνεργασία κόμματος και κυβέρνησης.
 
Αποτέλεσμα αυτών είναι να δημιουργείται  πρόβλημα στην επικοινωνία και στην ανάδειξη των πολλών που γίνονται και σκοπίμως κρύβονται ή παρερμηνεύονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Όλη αυτή η κατάσταση, πρέπει να καλυτερεύσει γιατί μόνο όταν είναι ισχυρό και συντονισμένο  το κόμμα, θα  μπορέσει να ανταπεξέλθει στον πόλεμο που γίνεται και που όσο περνάει ο καιρός εξαπλώνεται.
 
Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συναντήσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους απλούς ανθρώπους που μας πίστεψαν και μας πιστεύουν. Όλους εκείνους που εμπιστεύθηκαν  τον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν την εντολή διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί  η πλειοψηφία της κοινωνίας ,παρά  την συστηματική και ασταμάτητη  προσπάθεια όλου του παλιού κατεστημένου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση, περιμένει και ελπίζει. Αυτό είναι η ελπίδα μας και δεν πρέπει να την χάσουμε.
 
*Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός πρόεδρος του συλλόγου «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου» και υπεύθυνη δικαιωμάτων Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου.