Ευχαριστεί δημόσια τον υπ. Εσωτερικών, ο δήμαρχος Χάλκης

«Πρόσφατα, ο κ. Σκουρλέτης, πέρασε το νομοσχέδιο που καλύπτει όλα τα αιτήματα που ζήτησαν οι μικροί δήμοι και δράττομαι της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω δημοσίως. Το θετικό είναι ότι μας ακούνε. Φέρνουμε θέματα, προβληματίζονται και αυταπόδεικτα μέχρι τώρα, δίνονται λύσεις» αναφέρει Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου, ο δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός.

11 08 2017 15:05:18

Ο Δήμος Χάλκης είναι ένας από τους 85 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους που χρηματοδοτούνται συνολικά με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά και την ψήφιση του ν.4483 - ο οποίος ρύθμισε θέματα διάθεσης του φόρου ζύθου - υπέγραψε την απόφαση για την απόδοση 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, ή τις επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα. (Διαβάστε σχετικά)

«Πρόσφατα, ο πολιτικός μας προϊστάμενος, ο κ. Σκουρλέτης, πέρασε το νομοσχέδιο που καλύπτει όλα τα αιτήματα που ζήτησαν οι μικροί δήμοι και δράττομαι της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω δημοσίως. Το θετικό είναι ότι μας ακούν κι αυτό μετράει. Φέρνουμε θέματα, προβληματίζονται και αυταπόδεικτα μέχρι τώρα, δίνονται λύσεις» δηλώνει Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7 ο δήμαρχος Χάλκης.
«Τόσο με το υπουργείο Εσωτερικών όσο και με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία».

Ο κ. Πατρός αναφέρει επίσης ότι στις 12 Αυγούστου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, τον βιολογικό, κόστους σχεδόν 2 εκ. ευρώ. «Σε ό,τι αφορά την ύδρευση, έχουμε την μονάδα αφαλάτωσης οπότε εδώ και λίγα χρόνια δεν έχουμε την ανάγκη υδροφόρων πλοίων» προσθέτει.
«Στον όμορφο πίνακα της Χάλκης προσθέτουμε μικρές πινελιές δίνοντας λύσεις και διεξόδους» αναφέρει και δίνει ως παράδειγμα την επιθυμία να φτιαχτεί ένα αρχαιολογικό  μουσείο καθώς και ένας εκθεσιακός/λαογραφικός χώρος σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.  

Όσο αφορά στην τουριστική κίνηση στο μικρό διαμαντάκι της Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι «η Χάλκη συνεχίζει να ανεβαίνει σταθερά, έχουμε καλό και ποιοτικό τουρισμό, φέτος πάμε πάρα πολύ καλά. Μάλιστα αυτή τη στιγμή, το λιμάνι είναι γεμάτο ιστιοφόρα –την ανερχόμενη δύναμη της Ελλάδας- και όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία η κίνηση θα συνεχιστεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Έχουμε 13 δρομολόγια συνολικά την εβδομάδα: σύνδεση με Ρόδο (κεντρικό λιμάνι και  ‘Κάμειρος Σκάλα’ ), σύνδεση με Πειραιά, ανταπόκριση επίσης έχουμε με Κρήτη, Κάρπαθο, Κω.

Τι μπορεί να δει ένας επισκέπτης στην Χάλκη; Αρχικά, ο δήμαρχος αναφέρει ότι δεν υπάρχει μέση λύση. «Ή σ’ αρέσει ή δεν σ’ αρέσει το νησί. Η Χάλκη είναι ένας ήρεμος προορισμός. Έχει πεντακάθαρες θάλασσες, μόνο να σας πω ότι ο κόσμος κάνει μπάνιο και στο λιμάνι, αυτό δεν γίνεται αλλού. Μικρές πανέμορφες παραλίες, ησυχία αφού από το απόγευμα και μετά απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στην πλατεία του νησιού, φιλόξενο κόσμο, γευστικά τοπικά εδέσματα, βόλτα στο παλιό χωριό με τις παλιές εκκλησίες και το κάστρο και πολλά ακόμη».


Φωτό: Πόλυ Χατζημάρκου
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ