Σαλαμίνα: Άγνωστη παραμένει η έκταση της πετρελαιοκηλίδας

Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες που καταβάλλουν από χθες ιδιωτικά συνεργεία για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Κυνοσούρας και Σεληνίων, στη Σαλαμίνα, λόγω της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Τη συνδρομή περισσότερων βυτιοφόρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί γρήγορα η ρύπανση, ζητά η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου- Παπαθανασίου, μιλώντας στο Κόκκινο.

12 09 2017 14:16:56

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας σημείωσε πως παραμένει άγνωστη η επέκταση της πετρελαιοκηλίδας, ήδη όμως διεξάγεται προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος. Να σημειωθεί, ότι από τη πρώτη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όπως είπε η κ. Νάννου η κατάσταση παραμένει τραγική.

«Δεν είναι μόνο η μόλυνση είναι και οι οσμές… σε πιάνει το στομάχι και το κεφάλι σου, το μαζούτ έχει φτάσει στα πιο ψηλά βράχια των ακτών», σημείωσε, προσθέτοντας πως «χρειαζόμαστε περισσότερα μέσα, γιατί έχουν μολυνθεί αρκετοί κόλποι του νησιού».

Παράλληλα ανέφερε πως «έχουν τοποθετηθεί αρκετά πλωτά φράγματα, ωστόσο υπάρχουν και τα υπόγεια ρεύματα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επεκταθεί στο Σαρωνικό».

Ακούστε: