Ν. Σαντορινιός: Η προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά θα ρίξει άπλετο φως για τις συνθήκες του ναυαγίου

Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα της προανάκρισης που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος τόνισε ότι το δεξαμενόπλοιο - «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» που κατασκευάστηκε το 1972 - είχε μόνο δύο άτομα προσωπικό κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει.

14 09 2017 14:22:00

Εξήγησε ότι πρέπει να δούμε συνολικά  και το θέμα των ελέγχων, των επιθεωρήσεων, των εκδόσεων πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και επισήμανε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία μέσα στις πρώτες 6 ώρες είχε κάνει σύμβαση με εταιρία για την απορρύπανση.

Ένα τέτοιο ατύχημα δεν πρέπει να συκοφαντήσει το σύνολο της ναυσιπλοΐας στη χώρα μας τόνισε ο κ. Σαντορινιός καθώς εκατοντάδες δρομολόγια πλοίων που μεταφέρουν εκατοντάδες τόνους φορτίων και πετρελαιοειδών και είναι αξιόπλοα.

εξήγησε ότι στην περιοχή του Πειραιά έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζετε στη Σαλαμίνα και στην Γλυφάδα. Έκανε λόγο για υποψίες αλλά επισήμανε ότι πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της προανάκρισης καθώς το υπουργείο σαν επίσημος φορέας δεν μπορεί να δίνει τροφή σε σενάρια.

Εξήγησε ότι το δεξαμενόπλοιο είχε 2,5 χιλιάδες τόνους πετρελαιοειδών πλέον έχει σφραγιστεί και θα ξεκινήσει άμεσα η απάντληση των καυσίμων. Ενώ όταν ελέγχθηκε κατά την αναχώρηση του από την Ελευσίνα είχε την οργανική σου σύνθεση αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως το προσωπικό ασφαλείας αντί για τέσσερα άτομα ήταν μόνο δύο.
 
 

Ακούστε: