Α. Καββαδία: Δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να βγουν από το σκοτάδι στο φως

Εν αναμονή της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου η Αννέτα Καββαδία βουλευτής και εισηγήτρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη και εξήγησε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε τέτοιου είδους ζύγι.

10 Οκτωβρίου 2017 11:57:04

Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, είπε χαρακτηριστικά, δεν είμαστε η μοναδική χώρα που έχει θεσμοθετήσει για το ίδιο ζήτημα. Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για το αυτονόητο αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό να μην είναι αυτονόητο. Τα δικαιώματα δεν είναι θέμα πλειοψηφίας και μειοψηφίας, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Καββαδία.

Η βουλευτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση έρχεται αυτή τη στιγμή να τους διευκολύνει τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή, να αποτυπώνεται δηλαδή στα έγγραφα τους το φύλο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν το έχουμε χάσει σε αυτή τη χώρα και πως οι άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας διεκδικούσαν όλα αυτά τα χρόνια να βγουν από το σκοτάδι στο φως και «εμείς τους δίνουμε αυτή τη δυνατότητα» επισήμανε η Αννέτα Καββαδία.

Ακούστε: