Με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχει το κοινό στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας απ’ τον ναζιστικό ζυγό

Για τις εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα κατοχικά στρατεύματα μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη η Ευαγγελία Αποστολάκη, που είναι αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Πολιτισμού και Νεότητας, και αναφέρθηκε στο σύνολο των δράσεων υπό το γενικό τίτλο: «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» που διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά.

12 Οκτωβρίου 2017 12:42:23

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ αναλαμβάνουν τη διοργάνωση και υποστηρίζουν πολύπλευρα ένα σύνολο δράσεων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής ως μιας μεγάλης γιορτής των κατοίκων της Αθήνας.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό/ναζισμό κατά την περίοδο του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου και η διάχυση της σχετικής με την περίοδο επιστημονικής γνώσης.

Με τη συνδρομή και άλλων φορέων και ομάδων πολιτών πραγματοποιούνται όλο τον Οκτώβριο έκθεση για την περίοδο της Κατοχής, εκπαιδευτικά προγράμματα, ιστορικοί περίπατοι, συναυλίες, δημόσιες συζητήσεις και άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» στον ιστότοπο: www.freeathens44.org.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά

 

Ακούστε: