Β. Τσιαφούτης: Δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι σήμερα

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έχει γίνει με βάση τα στοιχεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. υπογράμμισε Στο Κόκκινο και την Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, ο νομικός σύμβουλος της οργάνωσης Βίκτωρας Τσιαφούτης. Χαρακτήρισε θετική μια συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για να μην γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ακινήτων αξίας 300.000 ευρώ.

12 Οκτωβρίου 2017 15:31:56

«Ο πιστωτής βέβαια είναι αυτός που θα επιλέξει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ή τον παραδοσιακό και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το σενάριο να γίνονται πλειστηριασμοί, δηλαδή στα ειρηνοδικεία», είπε συνεχίζοντας.

Τόνισε επίσης ότι «αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα ώστε κάποια ακίνητα να μην βγαίνουν στον πλειστηριασμό έτσι και αλλιώς». Επεσήμανε μάλιστα, πως κάποιες συστημικές τράπεζες έχουν αρχίσει να έχουν μια πιο επιθετική συμπεριφορά και να βγάζουν στο πλειστηριασμό κύριες κατοικίες . Μάλιστα, ανέφερε πως έχει υπόψιν του πλειστηριασμό κύριας κατοικίας 70 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 60.000, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του νέου έτους, για δάνειο σε ελβετικό φράγκο. 

Υπογράμμισε όμως πως το τελευταίο καιρό έχει υπόψιν του δύο προγράμματα πλειστηριασμού, έχει επιβληθεί δηλαδή κατάσχεση και πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός, από την τράπεζα Πειραιώς.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακούστε: