Β. Λεβέντης: Θα παραιτηθώ, εγώ ότι λέω το εννοώ

Κατερίνα Κανάκη - Θα παραιτηθεί, το λέει και το εννοεί ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Πέμπτης, επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, λόγω της ψήφισης της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, δηλώνοντας μάλιστα, πως θα ανακοινώσει την οριστική του απόφασή τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας που έχει στη Θεσσαλονίκη.

12 Οκτωβρίου 2017 16:58:41

«Αηδιάζω εδώ μέσα, τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν θέλω ρε παιδί μου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφασή του για παραίτηση είναι ειλημμένη.
 
«Είναι ειλημμένη η απόφασή μου να παραιτηθώ, εγώ ότι λέω δεν το αλλάζω», είπε, εξηγώντας πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος, αλλά μόνο από βουλευτής, διότι - όπως είπε - «πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους, εγώ είμαι σκυλοντόγκ», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο Βασίλης Λεβέντης διαβεβαίωσε πως έχει κατασταλάξει στην απόφασή του αυτή, δηλώνοντας ταυτόχρονα την πλήρη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που ψηφίσθηκε την Τρίτη.
 
«Ήρθε ποτέ τέτοιο νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή, αντίθετο με την κοινωνική πλειοψηφία εντελώς; Δεν είμαστε αντίθετοι να προστατευθούν τα δικαιώματα, αλλά κάνεις συνομιλία, και δεν έχει λόγο η Εκκλησία;».
 
Ο κ.Λεβέντης είχε δηλώσει νωρίτερα πως θα παραιτηθεί, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

«Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος», είχε δηλώσει το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας πως το κόμμα του «δεν είναι θεοκρατικό, αλλά όπως όλοι οι ηγέτες του Κέντρου, ο Πλαστήρας και ο Γεώργιος Παπανδρέου έτσι κι ο ίδιος σέβονται την Εκκλησία και την παράδοση. Είναι το μόνο που μας απέμεινε», όπως είπε.
 
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε μέσω επιστολής του στον Προκόπη Παυλόπουλο, να μην  υπογράψει το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά ότι θα λάβει, ως οφείλει θεσμικώς, υπόψη του, την επιστολή του.

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου», ανέφερε η επιστολή του κ.Παυλόπουλου. 
 
Θ. Μεγαλοοικονόμου: Εάν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας
 
Να παραιτηθεί τώρα κιόλας από βουλευτής και όχι τη Δευτέρα ζητεί από τον κ.Λεβέντη η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και νυν ανεξάρτητη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
 
Σε δήλωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά πως «εάν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας».
 
«Αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η ΚΟ για την εκλογή νέου προέδρου και χάριν ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί» τονίζει στη δήλωσή της, προσθέτοντας πως  «ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός με εντολή σύγκλησης συνεδρίου και σκοπό να καθοριστούν οι καταστατικές αρχές του κόμματος στο πλαίσιο της Κεντρώας ιδεολογίας».