Μια επιμελώς «ατημέλητη»… γιορτή από τον Σταμάτη Κραουνάκη

Έλσα Σπυριδοπούλου- Η λαχτάρα και η χαρά του Σταμάτη Κραουνάκη για την συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, είναι μεγάλη. Με απόλυτη ειλικρίνεια το ομολόγησε και ο ίδιος μιλώντας στους 93.4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Με μια Ομπρέλα Κόκκινη» των Στράτου Κερσανίδη και Έλσας Σπυριδοπούλου. «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το κάνω εύκολα κάπου αλλού. Είναι… Θεσσαλονίκη» είπε συγκινημένος.

12 Οκτωβρίου 2017 18:44:51

Καλεσμένος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θα βρεθεί επί σκηνής, ο ίδιος στο πιάνο και συνοδεία του ο Βάιος Πράπας στο μπουζούκι. Ο κεντρικός κορμός των τραγουδιών της συναυλίας προέρχεται από το θέατρο. Τραγούδια του από παραστάσεις στο Κρατικό και όχι μόνο.
 
Η έναρξη δε, θα γίνει με ένα ιδιαίτερο ‘πάντρεμα’ δύο έξοχων κομματιών, το «Διαμάντια και μπλουζ» σε στίχους Λούλας Αναγνωστάκη και «Του έρωτα μέγα κακό» σε στίχους του συντρόφου της Γιώργου Χειμωνά. Κάπως έτσι θα τιμήσει τη μνήμη τους, ‘ενώνοντας’ τους δύο σπουδαίους συγγραφείς στο… υπερπέραν.
 
Επιπλέον ο ίδιος θα ερμηνεύσει και τον μονόλογο του από τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, από την παραγωγή του ΚΘΒΕ το 2010, όπου υποδύθηκε τον Δικαιόπολι. «Η Θεσσαλονίκη μου έδωσε μεγάλη αποδοχή μ’ αυτή την παράσταση. Ζήτησα από το Κρατικό να μου στείλουν τον μονόλογο και αυτή τη φορά θα το διαβάσω, θα το πω χωρίς ουρλιαχτά», σημείωσε.
 
Θα μας προσφέρει πολλά και ωραία το βράδυ του Σαββάτου ο Σταμάτης Κραουνάκης, γεμάτα με τις μνήμες του από τη Θεσσαλονίκη. Παρά το πρόγραμμα βέβαια που έχει ετοιμάσει, «δεν έχω προετοιμαστεί, ενώ έχω προετοιμαστεί» όπως ανέφερε. Αυτό όμως εντέλει αποτελεί και συστατικό μιας γιορτής μεταξύ φίλων και αγαπημένων. «Η ψυχή μου νιώθει σαν να έχω καλέσει ανθρώπους στο σπίτι», είπε. Και στις γιορτές αρμόζουν και ωραία στιχάκια, σαν αυτό που μας ‘χάρισε’ στην εκπομπή και μπορείτε να  το ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα …
 
 
*Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ., «Κρατικό καλεί… Σταμάτη». Είσοδος 13 ευρώ και μειωμένο 8 ευρώ.

Ακούστε: