Κ. Βαξεβάνης: «Συρταρωμένη» εδώ και ένα χρόνο η δικογραφία με τις συνομιλίες Αυγενάκη - περιλαμβάνει 91 DVD και 573 σελίδες απομαγνητοφωνήσεων

Ο «λεβέντης» και «στρέιτ» γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ανέβαζε στο facebook φωτογραφίες με ρακές από την Κρήτη, αντί ο ίδιος και ο πρόεδρός του Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσουν για το σκάνδαλο των επαφών με καταδικασμένους για εκβιασμούς, απαγωγές κτλ., όπως «δεν έβγαλε κιχ» και για την σχέση του Ν. Γεωργιάδη με υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας στη Μολδαβία, είπε ο Κώστας Βαξεβάνης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

30 Οκτωβρίου 2017 13:07:57

«Άμα πέσει καμία στρακαστρούκα στα Εξάρχεια απειλείται ο Νόμος και η Τάξη, άμα ο κ. Αυγενάκης μιλάει με πιστοποιημένους εγκληματίες για εκβιασμούς, απαγωγές κτλ., είναι απλώς ημέρα Σάββατο. Ούτε απάντηση ούτε τίποτα», είπε ο κ. Βαξεβάνης.
 
Σε αυτή την περίπτωση, «έχουμε το πολύ ξεκάθαρο, που δεν το λέμε εμείς, αλλά μία δικογραφία που περιέχει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κ. Αυγενάκη με έναν τύπο που έχει καταδικαστεί 11 χρόνια για εκβιασμούς σε υπόθεση εμπορίας χρυσού. Έχει καταδικαστεί και για άλλες περιπτώσεις, ελέγχεται για πάρα πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Μιλάει μαζί του και του κάνει ρουσφέτια, μεσολαβεί για να του δώσουν κάποια μαγαζιά στον Αστέρα Βουλιαγμένης», όπως είπε.

«Ο Λευτέρης είναι στρέιτ»
 
«Μιλάει και ο φρουρός του, που για να δείξει πόσο "λεβέντης" είναι ο κ. Αυγενάκης, λέει στον εγκληματία ότι "ο Λευτέρης είναι λεβέντης, στρέιτ", έτσι τον χαρακτηρίζει ... προς απόδειξη του ότι ό,τι λέει θα το κάνει, του λέει ότι και στην υπόθεση του Παναγόπουλου, ο απαγωγέας είναι φίλος του Αυγενάκη, "μπροστά μου τον συνάντησε, τον φίλησε και του είπε ο άνθρωπος 'ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα', ο απαγωγέας στον Αυγενάκη". Οι διάλογοι αυτοί έχουν καταγραφεί από τον γνωστό «κοριό της ΕΥΠ», στο πλαίσιο δικογραφίας που έχει ανοίξει το ΣΔΟΕ ... «πιο επίσημο δεν γίνεται, η δικογραφία είναι σχηματισμένη, υπάρχει ήδη στην Εισαγγελία Εφετών εδώ και ένα χρόνο, δεν κουνιέται φύλλο», ενώ σε άλλο σημείο διευκρίνισε ότι «το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ακριβές, "δεμένο" και συνοδεύεται από 91 DVD, 537 σελίδες απομαγνητοφωνήσεων συνομιλιών που αποδεικνύουν τις έκνομες πράξεις, αγνοείται η τύχη του ... Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί; ... Αυτή η υπόθεση από ό,τι φαίνεται έχει συρταρωθεί».
 
Επίσης, κατά τον κ. Βαξεβάνη:
 
«Υπάρχουν τρία μέλη της κοινότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπάλληλοι, που συνομιλούν με εγκληματίες και τους κάνουν και αυτοί εξυπηρετήσεις».
 
«Υπάρχει ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη που συναλλάσσεται μαζί τους, ανταλλάσσουν ρουσφέτια για όπλα, πινακίδες, κτλ».
 
«Υπάρχει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σύρου και διαχειριστής του χρυσού της Παναγίας της Τήνου, που λέει μύρια όσα».
 
Αντί να απαντήσουν, κάνουν μηνύσεις - να αλλάξει ο νόμος για το αυτόφωρο
 
Ο κ. Βαξεβάνης συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Αυγενάκης, επειδή αυτή η δυνατότητα του δίνεται από το πολιτικό σύστημα, βγήκε και είπε το γνωστό "θα κάνω μηνύσεις" ... και ο κ. Αθανασίου για το "πόθεν έσχες" μηνύσεις έκανε ... και ο κ. Παπαντωνίου για τη λίστα Λαγκάρντ μηνύσεις. Αντί να απαντήσουν, κάνουν μηνύσεις και όχι μόνο. Υπάρχει ο κίνδυνος με μία μήνυση που κάνουν για κάτι αληθες που έχεις γράψει, να σε συλλάβουν σαν τον αυτοφωράκια του μπουζουκσίδικου, να σε κρατήσουν στο κρατητήριο τρεις ημέρες, να σε δικάσουν, να πάρεις αναβολή, να τρέχεις χρόνια».
 
«Εάν το ένα πρόβλημα είναι ο Αυγενάκης, το άλλο είναι η αδυναμία της δημοσιογραφίας να λειτουργήσει όντας σε ομηρία από πολιτικά πρόσωπα τύπου Αυγενάκη. Ούτε το αυτόφωρο έχει καταργηθεί ούτε νομολογούν να πουν ότι "άπαξ και πολιτικό πρόσωπο κάνει μήνυση σε κάποιον ... δημοσιογράφο, αμέσως να αίρεται η ασυλία του, να μπορεί να απαντήσει και αυτός" ... Με τέτοια χρήση της νομιμότητας και συνεχή κάλυψη ... ο κ. Αυγενάκης και ο μελλοντικός κ. Αυγενάκης θα βγαίνει και θα λέει: "εγώ κάνω μηνύσεις, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη". Ακούει ο άλλος "ο Αυγενάκης μήνυσε το συκοφάντη" ... όταν θα αθωωθείς μετά από 4-5 χρόνια και 15 αναβολές, δεν θα το πάρει κανένας χαμπάρι. Σε αυτό στηρίζονται».
 
Ο κ. Βαξεβάνης ζήτησε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή «να καταργήσει αυτό το νόμο περί αυτόφωρου, είμαστε η μοναδική χώρα που υπάρχει ... όταν κάποιος κάνει μήνυση, να μπορεί να μηνυθεί κιόλας, όχι να πηγαίνει στη Βουλή και να λέει "δεν αίρω την ασυλία"».
 
Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για τα σκάνδαλα
 
Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Βαξεβάνης εκτίμησε ότι «μοιραία ο κ. Μητσοτάκης, γιατί αυτός έχει την ευθύνη και όχι ο κ. Αυγενάκης που είναι ο Νο 2 του κόμματος, ως γραμματέας, οφείλει να απαντήσει και στο γιατί δεν δίνει απαντήσεις» και θύμισε ότι «δύο μεγάλα σκάνδαλα αφορούν ανθρώπους δίπλα του ... το ένα τον Νίκο Γεωργιάδη, με συγκεκριμένες δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις για σχέση με κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία. Όταν το αποκαλύψαμε "δεν έβγαλε κιχ" ο κ. Μητσοτάκης ... ακόμα λειτουργεί δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, στο γραφείο του, κρυφά. Το δεύτερο είναι ο κ. Αυγενάκης». 
 
«Φιλικά του πρόσωπα, για τα οποία ο ίδιος έχει την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένη τακτική, υποτυπώδους ευθύνης, απαιτεί από τον κ. Μητσοτάκη να βγει και να μιλήσει, να πει έστω ότι "ζήτησα από τον κ. Αυγενάκη να δώσει εξηγήσεις και μου είπε 'ουδέποτε τα είπα αυτά τα πράγματα', ή τα είπε με έναν άλλο τρόπο", οτιδήποτε ... Δεν κουνιέται φύλλο, μιλάει με εγκληματίες ο άλλος, με τους απαγωγείς του Παναγόπουλου, μίας υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα ... τίποτα, δεν τον καλεί ο αρχηγός του να τον ρωτήσει, ούτε βγαίνει ο αρχηγός να απαντήσει ότι "θα λάβουμε μέτρα"».
 
«Έστειλε φωτογραφίες ο κ. Αυγενάκης στο Facebook χτες με ρακές στην Κρήτη, η απάντηση ήταν αυτή, του κ. Αυγενάκη και του κ. Μητσοτάκη που έχει την ευθύνη», κατέληξε ο κ. Βαξεβάνης.

Ακούστε: