Δ. Καρύδης: Στόχος να είμαστε ισχυροί στο χώρο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Την ικανοποίησή του για την προσέλευση των πολιτών στην ψηφοφορία εκλογής ηγέτη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς εξέφρασε το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

13 Νοεμβρίου 2017 10:39:08

«Το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η συμμετοχή, ξεπέρασε τις προσδοκίες», είπε ο κ. Καρύδης, καθώς «το τελευταίο διάστημα πολλοί έλεγαν ότι δεν θα κινηθεί πάνω από τις 100.000 ... το ποτάμι του κόσμου που περίμενε ώρες, μεγάλοι άνθρωποι, γυναίκες με παιδιά, για να ψηφίσουν, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη για όλους, οι 210.000-215.000» που πήγαν στις κάλπες.

Οι αριθμοί «δηλώνουν πραγματικά την αναζωογόνηση και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης της κεντροαριστεράς», όπως εκτίμησε ο κ. Καρύδης.

Σημειώνεται ότι με καταμετρημένο άνω του 80% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει άνω του 42%, ακολουθούμενη από τον Νίκο Ανδρουλάκη με 25% περίπου και τους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα να ακολουθούν (Γιώργος Καμίνης με 13,5% περίπου, Σταύρος Θεοδωράκης λίγο χαμηλότερα του 10% και οι υπόλοιποι κάτω του 5%).

Το πολιτικό μήνυμα, κατά τον κ. Καρύδη, είναι ότι «η πλειοψηφία του κόσμου θέλει μία παράταξη ισχυρή, στο χώρο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένη, να έχει σύγχρονο πολιτικό λόγο που να αντιμετωπίζει και να λύνει τα προβλήματα».

Η συμμετοχή των πολιτών, συνέχισε, «εκφράζει και μία δυσαρέσκεια σε αυτά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας για την κυβερνητική πολιτική ... και για την δεξιά του κ. Μητσοτάκη που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα».

Για τον δεύτερο γύρο, ο κ. Καρύδης είπε ότι «θα παλέψουμε η συμμετοχή να είναι η ίδια», αλλά διευκρίνισε ότι «στους δεύτερους γύρους μπορεί να υπάρχει μικρότερη συμμετοχή ... αν οι δύο υποψήφιοι αυτή την εβδομάδα διαμορφώσουν μία συζήτηση ενωτική, που ανοίγει μέλλον για την παράταξη ... η συμμετοχή θα είναι εξίσου μεγάλη».

Ακούστε: