Π. Μέλιου: Μία αναίτια προσαγωγή και η δίωρη ταπείνωση στη Γ.Α.Δ.Α.

Μια δικαστική απόφαση «μήνυμα» κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατά της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, περιμένει η Πόπη Μέλιου, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται αυτές τις ημέρες η υπόθεση των δύο αστυνομικών οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή. Όπως είπε Στο Κόκκινο στη Τζούλυ Τσίγκα και τον Χρυσόστομο Λουκά η υπόθεση παρότι είχε μεγάλο προσωπικό κόστος, μπορεί να οδηγήσει σε μια απόφαση – σταθμό για την αστυνομική αυθαιρεσία.

13 Νοεμβρίου 2017 15:17:44

Η ιστορία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η κα Μέλιου – κάτοικος Εξαρχείων – «τόλμησε» να κοιτάξει άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέχιζαν για τέταρτη ημέρα επιχείρηση – σκούπα στην περιοχή.

Εμφανώς ενοχλημένοι οι αστυνομικοί της ζήτησαν τα στοιχεία της τα οποία αρνήθηκε να δώσει, αν κι εκείνοι δεν έδιναν τα δικά τους (σημειωτέον οι αστυνομικοί δεν έφεραν τα μητρώα τους).

Αμέσως προσήχθη στη Γ.Α.Δ.Α., όπου – αφού έδωσε την ταυτότητά της και πιστοποιήθηκαν τα στοιχεία της – την ανάγκασαν να γδυθεί και να υποστεί σωματικό έλεγχο. Η Πόπη Μέλιου κατέθεσε μήνυση και το 2015 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον αστυνομικό που έδωσε εντολή για τον σωματικό έλεγχο και την εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στο τμήμα.
Η ποινή σημαίνει και απόταξη των εν λόγω αστυνομικών, οι οποίοι άσκησαν έφεση που θα συζητηθεί εκ νέου στο Εφετείο Αθηνών στις 23 Νοεμβρίου.
 
  

Ακούστε: