Κ. Μπάρκας: Η επίσκεψη Ερντογάν συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση

Με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στην Αθήνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας σχολιάζει μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη τόσο την αδιέξοδη στάση της αντιπολίτευσης στα εθνικά ζητήματα όσο και την έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων που την οδηγεί σε μια στείρα αντιπολίτευση με την χρήση των fake news ως κύριο πολιτικό της εργαλείο.

07 Δεκεμβρίου 2017 11:17:40

Ο κ. Μπάρκας αποκρούοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για έλλειψη διπλωματικής προετοιμασίας  είπε  ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου είναι σε συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση, που θέλει την Ελλάδα ισχυρό διπλωματικό παίχτη σταθερότητας στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν, είπε ο κ. Μπάρκας , αφορούν ζητήματα γειτνίασης στο Αιγαίο, αλλά και για την συνθήκη για το μεταναστατευτικό. «Το πλαίσιο των συζητήσεων διέπεται από τις διεθνείς συνθήκες και συγκεκριμένα την συνθήκη της Λωζάνης. Συνεπώς όποιες προκλητικές φωνές εκατέρωθεν δεν έχουν θέση στο διπλωματικό τραπέζι», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Για την κριτική της αντιπολίτευσης  τόσο για την επίσκεψη Ερντογάν  όσο και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι εθνικό ζήτημα, όποιος το χρησιμοποιεί για μικροπολιτικά οφέλη θα πρέπει να σεβαστεί πρωτίστως την αντιπολιτευτική του ιδιότητα και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει διπλωματικά ζητήματα. Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έστω να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να δημιουργούν ζητήματα τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά», τόνισε ο κ. Μπάρκας.

Παράλληλα ο βουλευτής από την Πρέβεζα σημείωσε ότι η πόλωση που διεκδικεί η ΝΔ όπως και η στείρα κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητά σε κάθε ευκαιρία εκλογές, επιλέγοντας να μην κοιτά τους βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες – σύμφωνα με όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους – αποδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο του κόμματος του κ. Μητσοτάκη. Από την άλλη, είπε ο κ. Μπάρκας η απουσία των πολιτικών επιχειρημάτων αντισταθμίζεται με την χρήση «fake news» τα οποία στελέχη της ΝΔ αναπαράγουν από δημοσιεύματα συγκεκριμένης μερίδας του τύπου. «Όποιος θέλει να παραποιήσει την πραγματικότητα απλώς χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο μη αντιλαμβανόμενος τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», κατέληξε.
 
 
 
 

Ακούστε: