" />

Θ. Γαλιατσάτος: Τι κερδίζει το Ιόνιο και τι προσδοκίες δημιουργούνται

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος μίλησε στην εκπομπή Οικονομία στο Κόκκινο με τον Στάθη Σχινά παραθέτοντας τα συμπεράσματα από την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

07 Δεκεμβρίου 2017 12:50:16

 Η νησιωτικότητα θα έχει ισχύ και για τα Ιόνια νησιά

Ο κ. Γαλιατσάτος ανέπτυξε όλες τις θεματικές οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ξεχωρίζοντας την υιοθέτηση της κυβέρνησης όσον αφορά το πάγιο αίτημα των Ιόνιων νήσων να συμπεριλαμβάνονται στη νησιωτική πολιτική της χώρας. Ανάλογης σημασίας ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε και την νομοθετική ρύθμιση για το μεταφορικό ισοδύναμο (οι μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων να στοιχίζουν στην θάλασσα όσο και στην στεριά).

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στο συνεχόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή, όπου με βάση την νομοθεσία το 5% των εσόδων από την εξόρυξη θα πηγαίνει στην περιφέρεια. Τέλος, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως πολύ επιτυχημένο το συνέδριο τόσο για την προσέλευση κόσμου όσο και για την ποιότητα των εργασιών και των τοποθετήσεων που ακούστηκαν.

Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη συνάντηση της περιφέρειας με την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών για να τεθούν επί τάπητος τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Ακούστε: