Ν. Παππάς: Ιστορική ανάγκη η λύση για να παίξει η Ελλάδα ξανά στα Βαλκάνια το ρόλο που απαρνήθηκε μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ

Δεν μπορούμε να διαλαλούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, με σύγχρονες υποδομές και να έχει γυρισμένα τα νώτα της στο βορρά, τον καθοριστικό ρόλο μας στα Βαλκάνια κακώς τον απαρνηθήκαμε, πρέπει να πολιτευτούμε κοιτώντας την επαύριον, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

04 Ιανουαρίου 2018 11:58:19

«Η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία είναι συμπαγής και διαμορφώνονται και κύκλοι ανοχής και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κόσμος που δεν μας ψήφισε, δεν ήταν στις δικές μας "πολιτικές συντεταγμένες" αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεται ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάνουμε ότι μπορούμε και ακόμη παραπάνω, καθώς έχουμε κληθεί να λύσουμε μείζονα και χρονίζοντα οικονομικά και εθνικά προβλήματα», είπε ο κ. Παππάς.
 
Ειδικά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, «καθώς περνούν οι ημέρες τοποθετούνται τα κόμματα και οι πολιτικές προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου με τρόπο που ακυρώνει και γελοιοποιεί τα περί ζητήματος δεδηλωμένης ... νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία για την προοπτική λύσης των προβλημάτων με τη γείτονα χώρα ... είναι και ιστορική ανάγκη για το λαό και τη χώρα στο νέο ρόλο που καλείται να παίξει στην ευρύτερη περιοχή καθώς βγαίνει από την κρίση».
 
Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορούμε να διαλαλούμε ότι η χώρα μπορεί να είναι κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, με σύγχρονες υποδομές και να έχει γυρισμένα τα νώτα της στο βορρά. Είναι κεντρικός παίκτης και για τις χώρες των Βαλκανίων ένας πάρα πολύ κρίσιμος και ισχυρός εταίρος και σύμμαχος. Αυτό το ρόλο, ιστορικά κακώς τον απαρνηθήκαμε μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, πρέπει να το παραδεχθούμε δημοσίως με θάρρος και εμείς και όσοι διαχειρίστηκαν και διαμόρφωσαν την κατάσταση ως υπήρξε σε σχέση με την ΠΓΔΜ».
 
«Υπάρχει ένα καλό κλίμα αυτή τη στιγμή, είχαμε την επίσκεψη του κυρίου Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ήταν πράγματα που στο παρελθόν δεν υπήρχαν, για να συμβούν, υπάρχει ένα κίμα συζητήσεων και αλληλοκατανόησης ... πρέπει να πολιτευθούμε και οι δύο πλευρές κοιτώντας την επαύριο», σημείωσε.