Ο street artist που ζωγραφίζει με κιμωλία τους δρόμους μιλά στο Κόκκινο

Και ξαφνικά βγαίνεις από το σπίτι σου το πρωί και βλέπεις το δρόμο γεμάτο αστέρια, καλημέρες κι ευχές. Έχει περάσει πριν κι έχει αφήσει αυτά τα εφήμερα ,από κιμωλία, έργα-μηνύματα αισιοδοξίας, ο Δημήτρης Κωλέτσης, γραφίστας, street artist, ο οποίος μιλά στο Κόκκινο και τη Ντίνα Μπατζιά για τις εικαστικές παρεμβάσεις του και στο δρόμο. 

05 Ιανουαρίου 2018 20:17:33

Ο καλλιτέχνης μιλά για το κίνητρό του να κάνει τέχνη στο δρόμο, τις αντιδράσεις του κόσμου στις γειτονιές και τον ενθουσιασμό που τους οδηγεί ακόμη και σε παραγγελίες... το πως επιλέγει τα σημεία που θέλει να ζωγραφίσει, και το προσωρινό της τέχνης αυτής, καθώς η κιμωλία αντέχει όσο ο καιρός επιτρέπει. «Ο δρόμος είναι ένας μεγάλος καμβάς, λέει, και ξεκίνησα να κάνουμε ένα μοίρασμα... να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας...»
Στόχος του είναι να ζωγραφίσει έξω από τη Βουλή, στην Αμαλίας, μια μεγάλη Καλημέρα, να τη δουν οι πολιτικοί.

Κάποτε, λέει, ξημέρωνε Πρωτομαγιά κι ετοιμαζόμουν να γράψω Καλημέρα, καλό μήνα, κι έρχεται μία ομάδα ΔΙΑΣ , όπου του είπαν ότι αυτό που κάνει δεν είναι παράνομο και μάλιστα του ζήτησαν να ζωγραφίσει έξω από το σπίτι τους κι έξω από το σπίτι της κοπέλας του ενός.

Ακούστε τη συνέντευξη: