Κ. Παπακώστα: Δεν είμαι δογματική, για το πολυνομοσχέδιο θα ψηφίσω με βάση τα οφέλη από τις διατάξεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο. Εκκλησία και πολιτικοί δεν θα έπρεπε να «απαντούν» ο ένας στον άλλο, όπως συμβαίνει με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά την ίδια.

11 Ιανουαρίου 2018 14:19:23

Το ότι είναι επιβεβλημένη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, «το αναγνωρίζουν όλες οι πλευρές ως βασική προϋπόθεση για μία κυβέρνηση, άρα και τη σημερινή, για να μπορέσει να κλείσει το ζήτημα», είπε η κ. Παπακώστα, επικρίνοντας ωστόσο το γεγονός ότι περιλαμβάνονται διατάξεις που δεν αφορούν την συμφωνία.

Χαρακτήρισε μερικές από αυτές ως «θετικές», αλλά σημείωσε ότι πρέπει να δει κανείς τον αντίκτυπο που έχουν στις κοινωνικές ομάδες, κάτι που είναι σε εξέλιξη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αλλαγή της αρχιτεκτονικής της επιδοματικής πολιτικής για το παιδί, όπου ετάχθη υπέρ της συνέχισης του προηγούμενου καθεστώτος που έδινε έμφαση στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αντί της στροφής στον πολύ πιο πολυάριθμο χώρο των μονότεκνων και δίτεκνων οικογενειών.

Επίσης, «στην προστασία της πρώτης κατοικίας ακόμη δεν έχουμε βρει άκρη», όπως υποστήριξε, «υπάρχει ηλεκτρονικό κενό .. περίμενα να τεθεί το θέμα με αυτόνομη νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση», όπως είπε.

Για την τελική της στάση, όπως είπε, θα λάβει υπόψιν «τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα και την ωφέλεια από τις νέες διατάξεις ... κανένα άλλο κριτήριο», είπε η κ. Παπακώστα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν είμαι δογματική ... λειτουργώ με γνώμονα τη συνείδησή μου και το συμφέρον που θα προκύψει για τα ζητήματα που θέλουμε να επιλύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για την εμπλοκή των ιεραρχών στη συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ, η κ. Παπακώστα είπε ότι θα έπρεπε τόσο η Εκκλησία όσο και οι πολιτικοί να ασχολούνται με τις απόψεις της άλλης πλευράς.

Ακούστε: