Ευκλ.Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν πουλάει φούμαρα

Κατερίνα Κανάκη - Η ατζέντα έχει αλλάξει, όχι μόνο αναπτυξιακά, αλλά και κοινωνικά και δικαιωματικά, σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως για πρώτη φορά δεν έχουμε κανένα νέο μέτρο στο πολυνομοσχέδιο. Δήλωσε μάλιστα την ικανοποίησή του από την έκβαση του χθεσινού Euro Working Group, λέγοντας πως «πήγε πολύ καλά, τα προαπαιτούμενα είναι σε σειρά, είμαστε εντός στόχων και άμεσα αρχίζει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους».

12 Ιανουαρίου 2018 21:09:20

«Άλλαξε η ατζέντα. Το βλέπουμε και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Δεν έχει τις αντιδράσεις καταστροφολογίας που είχε σε προηγούμενες συνεδριάσεις κατά το κλείσιμο της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης» είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών.
 
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως η ατζέντα αλλάζει γιατί «έχουμε μια κυβέρνηση με σοβαρότητα που δεν πουλάει φούμαρα. Που ξέρει ότι έχει μπροστά της δυσκολίες αλλά προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα για τα κοινωνικά και τα δικαιωματικά. 
 
Γιατί λύνουμε εμείς τα λιμνάζοντα προβλήματα; Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με το ρητό μην «κάνεις σήμερα αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο» ενώ εμείς λέμε «μην κάνεις αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα»», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφορικά με τα επιδόματα, και απαντώντας στην κριτική περί πελατειακών επιλογών στην αναδιανομή τους, εξήγησε πως από την επισκόπηση δαπανών που πραγματοποιήθηκε, όλα τα χρήματα πήγαν στην κοινωνία και το παιδί. 
 
Πάντως, υπογράμμισε πως η πολιτική της κυβέρνησης για το παιδί, δεν εξαντλείται στα επιδόματα, αλλά και στο μέρισμα και το αφορολόγητο, που ευνόησε ιδιαίτερα τρίτεκνους και πολύτεκνους.
 
Την ίδια ώρα, «δεν πουλάτε τι να σας κάνω, πείτε ένα άλλο τραγούδι να έρθει ο κόσμος» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι η αναλογία των παριστάμενων βουλευτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Να μην εκχυδαΐζεται η συζήτηση για το θέμα της απεργίας με δικολαβίστικα επιχειρήματα ζήτησε από την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, υποστηρίζοντας πως η διάταξη δυσκολεύει την απόφαση της απεργίας «στην καρδία της εργατικής τάξης, δηλαδή τα πρωτοβάθμια σωματεία».