Πάτρα: Ο μικρός Κωνσταντίνος επιστρέφει στο σχολείο - Συμπολίτες του πρόσφεραν τα παπούτσια που του έλειπαν

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών στο κάλεσμα της εθελοντικής οργάνωσης «Φωτεινό Αστέρι» να βοηθήσουν τον μικρό Κωνσταντίνο να επιστρέψει στο σχολείο προσφέροντάς του ένα ζευγάρι παπούτσια. 

13 Μαρτίου 2018 13:03:17

Οι ανάγκες του μικρού, οι γονείς του οποίο είναι άνεργοι, σε αυτό το επίπεδο καλύφθηκαν όμως τα προβλήματα της οικογένειας δεν σταματούν εκεί. Και τούτο γιατί και οι δύο γονείς του Κωνσταντίνου είναι άνεργοι με αποτέλεσμα να έχουν ελλείψεις σε ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως εξήγησε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Φωτεινού Αστεριού, Χρήστος Σπηλιόπουλος:

«Είναι μια οικογένεια την οποία βοηθούσαμε και στο παρελθόν. Είναι από τις οικογένειες που είναι πολύ υπερήφανες και δεν εξωτερικεύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Όταν έφτασαν σε αυτό το σημείο να μην μπορεί να πάει το παιδί στο σχολείο, μας μίλησαν. Και δεν είναι η μοναδική οικογένεια αυτή έχουμε πολλές περιπτώσεις με προβλήματα με μικρότερα παιδιά που δεν τα στέλνουν στο σχολείο γιατί δεν έχουν ούτε καν το κολατσιό τους. Τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται τραγικά». Βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πάτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα του μικρού Κωνσταντίνου όχι τόσο, όπως αναφέρουν, για να βρεθούν 1-2 ζευγάρια παπούτσια, αλλά για να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να θυμίζουν ότι η ανέχεια και η φτώχεια είναι ακόμα εδώ.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Κι μας η ανακοίνωση δεν ήταν για το ζευγάρι τα παπούτσια, μπορούσαμε να το καλύψουμε άνετα, ήταν για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Να πούμε στον κόσμο ότι τα πράγματα δεν έχουν ακόμα καλυτερεύσει», δηλώνει ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ακούστε: