Νέα προσπάθεια εξαπάτησης από την εταιρεία «Καρυπίδης» καταγγέλλει ο Α. Νεφελούδης

Νομικά προτίθεται να απαντήσει στην εξώδικη δήλωση της εταιρείας που ελέγχει τα super market «Καρυπίδης» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος κάνει λόγο για νέα προσπάθεια εξαπάτησης της εταιρείας προς τους 1.500 εργαζομένους της, που παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για 18 μήνες.

03 Απριλίου 2018 13:15:01

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Νεφελούδης, «με εξώδικη, δήλωση της η εταιρεία, με καλεί να παρέμβω σε τραπεζικό ίδρυμα - προφανώς παρανόμως όπως έχει συνηθίσει η ίδια- για να αποδεσμευτούν κατασχεμένα χρήματα της εταιρείας και να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δηλαδή έχουν το θράσος – οι καταχρεωμένοι - να «πετούν το μπαλάκι αλλού». Σε αυτή τη πρόκληση θα απαντήσω νομικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρα από το θράσος, αυτή η πράξη αποδεικνύει την απόλυτη αναλγησία της ιδιοκτησίας της εταιρείας, γιατί ενώ συνεχίζει τις «επιχειρηματικές» της δραστηριότητες, περιμένει χρήματα άλλων για να «απαλλάξει» από την δυστυχία τους τους απλήρωτους εργαζόμενους».

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου καλεί την εταιρεία «αντί να προχωρά σε θεατρικές κινήσεις εξαπάτησης, ας αποκαλύψει πως αφού δεν έχει χρήματα, χρηματοδοτεί με αρκετά εκατομμύρια ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πού τα βρίσκει; Πώς καταφέρνει να ιδρύει νέες εταιρείες; Ας πει πόσα χρωστάει στο Ασφαλιστικό Σύστημα. Διότι από τις εκθέσεις των αρμοδίων φορέων φαίνεται να χρωστά 37.325.702,56€ στον ΕΦΚΑ».

«Λόγω αυτών των εκκρεμοτήτων έχει λήξει η όποια προστασία του από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, και έχει σε βάρος του σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων από μηνύσεις εργαζομένων στους οποίους χρωστά, ενώ εκκρεμούν χωρίς διαχείριση από την δικαιοσύνη 170 (περίπου) μηνύσεις για οφειλές μισθών και δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ. Κατά τα άλλα συνεχίζει να διακινεί χρήμα, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εξαπατά» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Νεφελούδης.