«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝO» το νέο βιβλίο του Β. Χερουβείμ - Στο κόκκινο

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝO» το νέο βιβλίο του Β. Χερουβείμ

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝO - Το μέλλον ενός μεσαίωνα στην Γκρεκονία και την εσπερινή Ουνία» το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χερουβείμ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

05 Απριλίου 2018 15:37:37

Βαγγέλης Χερουβείμ

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟ

Το μέλλον ενός μεσαίωνα στην Γκρεκονία και την εσπερινή Ουνία

Η Εσπερινή Ουνία ήταν η θωρακισµένη Κιβωτός, µέσα στην οποία έλπιζαν οι ηγεµονίες να περάσουν µπόρες, κατακλυσµούς και κρίσεις. Όµως τις θεοµηνίες τις είχαν κατασκευάσει οι ίδιες Ιεραρχίες που είχαν σχεδιάσει και την υποτιθέµενη διάσωση. Η χειροποίητη αλήθεια τους είχε τα ίδια αγνά συστατικά που είχαν και τα ψέµατά τους.
           
Ένα φανταστικό αφήγηµα το οποίο εστιάζει στην Εσπερινή Κιβωτό του Νο και στη Χώρα των Γκρεκόνων, ανασκάπτοντας το µεσαιωνικό τους παρόν και µέλ-λον (;).
Ένα παραμύθι, που έχει συνομιλήσει με ένα γνωστό-άγνωστο σύνολο ανθρώπων μέσω ραδιοφώνου. Σε δόσεις πεντάλεπτες, καθημερινές... Έτσι γεννήθηκε. Σε αμοιβαία σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην άλλη άκρη των ερτζιανών. Όχι απλώς σε αμοιβαία: καθοριστική σχέση. Αλλά και σε ευεργετική συνάρτηση με όσους και όσες ήταν επίσης στην οικεία πλευρά όχι στους δέκτες αλλά γύρω από τους πομπούς.

Ο Βαγγέλης Χερουβείµ γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε νοµικά στην Κοµοτηνή και ΜΜΕ στην Αθήνα. Κάνει σκίτσα καθηµερινά στην Αυγή και κάθε µήνα στο περιοδικό δρόµου Σχεδία. Με την «Κόκκινη Κλωστή ∆εµένη» και µε το «Έπος των Ταφρολούκεν» ξετυλίγει στον 105,5 στο Κόκκινο την αφήγηση της Γκρεκονίας και της Εσπερινής Ουνίας των Σκοτεινών Χρόνων. Η Κιβωτός του Νο είναι το δεύτερο βιβλίο του.
Επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο θα βρείτε στο www.toposbooks.gr