Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Αρ.Φωκάς για τις υβριστικές δηλώσεις στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ - Στο κόκκινο

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Αρ.Φωκάς για τις υβριστικές δηλώσεις στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ

Κατερίνα Κανάκη - Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Αριστείδης Φωκάς, της Ένωσης Κεντρώων, εξαιτίας των υβριστικών του δηλώσεων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

16 Απριλίου 2018 14:29:13

Οι υβριστικές δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής της Τρίτης. 

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο κ. Φωκάς θα κληθεί αύριο να δώσει εξηγήσεις και στη συνέχεια είναι πιθανό η Επιτροπή θα πάρει μια απόφαση για ποινή την οποία και θα επικυρώσει η Ολομέλεια, χωρίς ωστόσο να θεωρείται δεδομένο ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητα της στον βουλευτή.

«Δεν θέλαμε να περάσει το θέμα χωρίς συζήτηση. Πρέπει να υπάρξει αποδοκιμασία του συμβάντος», όπως σημείωσε ο κ.Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

O Αριστείδης Φωκάς άλλωστε ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, με επιστολή του στον Νίκο Βούτση, στην οποία τονίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει το κύρος και την τιμή της Βουλής. 

«Σέβομαι τη βουλή και την ιστορία της. Εκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας φιλάθλους που φώναζαν ακραία συνθήματα», όπως αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής.
 
Την ίδια ώρα, επιστολή έστειλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καρράς, στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητώντας του να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες ώστε ο βουλευτής να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Ο κ. Καρράς θεωρεί ότι η συμπεριφορά του κ.Φωκά, εκτός από προσβλητική, συμβάλλει στην απαξίωση του κύρους της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο Αριστείδης Φωκάς εμφανίζεται σε βίντεο να επαναλαμβάνει εμπρηστικά συνθήματα κατά της Βουλής, κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει ότι . «οι χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία».
 
«Ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.Η επιστολή του Αριστείδη Φωκά.