Πρώτα απαξίωσαν, μετά μιλάνε!

«Σημαντική εταιρεία για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», ... χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Β. Κικίλιας και Αντ. Δημοσχάκης ... από το 2002 ως το 2014 χρηματοδοτήθηκε με ποσά άνω των 1,3 δισ. ευρώ και παρά τις τεράστιες αυτές χρηματοδοτήσεις ουδεμία παραγωγική επένδυση έγινε, συμβάσεις δεν ολοκληρώθηκαν, ποινικές ρήτρες καταλογίστηκαν και το 2013 συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι είχαν να πληρωθούν πάνω από οκτώ μήνες»...

16 Μαΐου 2018 09:41:26

«Σημαντική εταιρεία για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», που οδηγείται «στην πλήρη και μη αναστρέψιμη απαξίωση» χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Β. Κικίλιας και Αντ. Δημοσχάκης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία.

Όπως τους θυμίζει, όμως, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Θ. Βασιλείου, «η εταιρεία παρελήφθη το 2015 για κλείσιμο βάσει των οικονομικών στοιχείων που είχε εκείνη την περίοδο, παρά το γεγονός ότι από το 2002 ως το 2014 χρηματοδοτήθηκε με ποσά άνω των 1,3 δισ. ευρώ και παρά τις τεράστιες αυτές χρηματοδοτήσεις ουδεμία παραγωγική επένδυση έγινε, συμβάσεις δεν ολοκληρώθηκαν, ποινικές ρήτρες καταλογίστηκαν και το 2013 συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι είχαν να πληρωθούν πάνω από οκτώ μήνες».

Τώρα, τα ΕΑΣ «ζουν και επιβιώνουν από την παραγωγική τους δραστηριότητα», καθώς δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση, «υπήρξαν καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις τιμολογίων οφειλομένων ποσών στην εταιρεία», η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και «στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι αποδοχές των εργαζόμενων θα καταβληθούν κανονικά και στο σύνολό τους, με παράλληλη εξασφάλιση της δυνατότητας κανονικής καταβολής αυτών και στο μέλλον».

Πηγή: Η Αυγή