Γ. Μπαλάφας: «Μαγικές λύσεις στο μεταναστευτικό δεν υπάρχουν»

Για τη συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης χθες του νομοσχεδίου σχετικά με τη νέα πολιτική χορήγησης ασύλου (και άλλων θεμάτων όπως η υποδοχή, οι άδειες διαμονής για νόμιμους μετανάστες κ.ο.κ.) και την ενσωμάτωση δύο ευρωπαϊκών οδηγιών μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Γιάννης Μπαλάφας τονίζοντας μεταξύ άλλων και τις δυσκολίες για την καλύτερη διαχείριση αυτού του δύσκολου και διαχρονικού προβλήματος με τα πολλά απρόβλεπτα καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε «μαγικές λύσεις στο μεταναστευτικό δεν υπάρχουν».

16 Μαΐου 2018 13:00:00

Ο κ. Μπαλάφας σε όσους κατακρίνουν την κυβέρνηση ή επικρίνουν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε είπε ότι «καλό είναι να είναι πιο συγκεκριμένοι σε προτάσεις. Εμείς έτοιμοι να αποδεχτούμε να συζητήσουμε, να αποδεχτούμε αν μέσα από τη συζήτηση βγει ότι είναι σωστότερες από τις δικές μας, αλλά πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες και προτάσεις που περπατάνε».

Ο υπουργός εξήγησε ότι δεν μπορεί να λες σήμερα θα μεταφέρουμε όλους τους πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και θα τους δώσουμε χαρτιά να πάνε στις χώρες που θέλουνε, η πρόταση αυτή δεν μπορεί να περπατήσει, τα σύνορα είναι κλειστά, κακώς οι χώρες της Ευρώπης δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα. Και αναρωτήθηκε πως θα υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, ενώ σημείωσε ότι ακόμα και αν αδειάσουν τελείως τα νησιά τώρα, την επόμενη μέρα θα στείλουν από απέναντι τον ίδιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, γι' αυτό και η κυβέρνηση για το κάνει προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος. 
 

Ακούστε: