Γ. Μπουρνούς: Απερίφραστη καταδίκη και άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας

Για την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης της Διεθνούς Κοινότητας, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη και να καταδικαστεί η νέα σφαγή, μίλησε Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων.

16 Μαΐου 2018 16:44:12

«Ακριβώς τη στιγμή που Χαμάς και Φατάχ επρόκειτο να αρχίσουν συνομιλίες για κοινή αντιμετώπιση του Παλαιστινιακού, ο Τραμπ εξήγγειλε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους, βάζοντας φωτιά στην περιοχή» δήλωσε.
 
Σχολιάζοντας την διάσταση προσέγγισης ανάμεσα στο κόμμα (ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ, Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Προέδρου Βουλής) και στην κυβέρνηση (ανακοίνωση ΥΠΕΞ) ο Γιάννης Μπουρνούς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνος του στην κυβέρνηση. Σχετικά με την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία, που αμφισβητείται και στο εσωτερικό του κόμματος, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές ισορροπίες, την αγορά υδρογονανθράκων και το χρέος που έχει να ξεπληρώσει η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι «είναι βαρύ για την αριστερή ψυχή μας».
 
«Η ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, στάθηκε στο πλευρό των Παλαιστινίων», τόνισε. «Συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να αναγνωριστεί ως μέλος του ΟΗΕ το Παλαιστινιακό Κράτος, αναβάθμισε σε πρεσβεία την διπλωματική αποστολή της Παλαιστίνης, καθιέρωσε σε όλα τα έγγραφα προέλευσης τον όρο "Παλαιστινιακό Κράτος"».

Ακούστε: