Π. Πολάκης: Αξιοποιούμε χρήματα του αντικαρκινικού εράνου που δεν πρόλαβαν να κάνουν αέρα κοπανιστό οι Αβραμο-Λοβερδο-Αδωνο-Βορίδηδες

Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης - Δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε με 140 εκατομμύρια ευρώ την κατασκευή ενός επιταχυντή αδρονίων με παραχώρηση τεχνογνωσίας από το Cern για να καλύψουμε λιγότερο από το 1% των κακοηθειών που έχει ένδειξη αυτή η μέθοδος, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, τονίζοντας ότι δεν διώχνεται καμία επένδυση.

16 Μαΐου 2018 15:18:39

Ο κ. Πολάκης απαντώντας στους επικριτές της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι το ΕΣΥ αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του με 10 γραμμικούς επιταχυντές από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, με άλλους πέντε από ιδίους πόρους και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ καθώς και με το πρώτο μηχάνημα που εγκαθίσταται στο ΕΣΥ ακτινοχειρουργικής Cyber Knife, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.   
 
Επίσης αναφέρει ότι τοποθετείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής ένα pet scan και δυο κυκλοτρόνια παραγωγής ραδιοφαρμάκου, καθώς και άλλα τρία pet scan και τέσσερα κυκλοτρόνια παραγωγής ραδιοφαρμάκου στην υπόλοιπη Ελλάδα  δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
«Έλεος πια με την παραπληροφόρηση από αυτούς που πέταγαν ανασφάλιστους και καρκινοπαθείς στο δρόμο»
 
Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι με τα χρήματα του αντικαρκινικού εράνου που δεν πρόλαβαν να κάνουν αέρα κοπανιστό οι ΑβραμοΛοβερδοΑδωνοΒορίδηδες αντικαθίστανται μονάδες κοβαλτίου και συστήματα βραχείας θεραπείας.
Με αυτές τις παρεμβάσεις υπογραμμίζει, σήμερα όλοι οι καρκινοπαθείς, λαμβάνουν τη χημειοθεραπείας τους ή την ακτινοθεραπεία τους είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.
 
Παράλληλα, όπως σημειώνει, για την στήριξη των αδυνάμων και του δημόσιου συστήματος υγείας που η κυβέρνηση έχει ως βασική επιλογή, αποκαλύπτονται οικονομικά σκάνδαλα στο χώρο των φαρμάκων, εξαρθρώνονται συμμορίες που δρούσαν ανενόχλητες για χρόνια και οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
«Αυτά κάνουμε» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και καταλήγει στην ανακοίνωσή του  «Πρώτα το ψωμί και μετά αν έχουμε και αν βγαίνει το παντεσπάνι ( για όσους δεν κατάλαβαν)».